Elon Musk

Ny biografi med graverende feil

Forfatteren bak Elon Musk-biografien innrømmer feil.

NY BOK: Tirsdag ble det utgitt en biografi om Elon Musk, skrevet av Walter Isaacson. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB
NY BOK: Tirsdag ble det utgitt en biografi om Elon Musk, skrevet av Walter Isaacson. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Vis mer
Publisert

Forfatteren Walter Isaacson, som blant annet står bak biografien om Steve Jobs fra 2011, har tirsdag sluppet en oppsiktsvekkende biografi om Tesla-gründeren Elon Musk.

Men boka hadde en omfattende feil. Det erkjenner den anerkjente forfatteren selv.

Nå opplyser forlaget som har gitt ut boka, Simon & Schuster, til CNN at «framtidige utgaver av boka vil bli oppdatert».

Feil opplysning

Forrige uke var det nemlig en detalj i boka som vekket stor oppmerksomhet.

I et eksklusivt utdrag av boka, gjengitt i blant annet Washington Post, gikk det fram at Elon Musk skulle ha skrudd av sitt internett, Starlink, over Krim-halvøya for å hindre et ukrainsk angrep på den russiske flåten.

«Som et resultat herav mistet de ukrainske drone-ubåtene dekning da de nærmet seg den russiske flåten i Sevastopol, og skylte i land», heter det i boka som har tittelen «Elon Musk».

la seg flat

Elon Musk fikk massiv kritikk for å støtte Russland i krigen.

Men ifølge Musk selv, er disse opplysningene i boka feil. Derfor gikk han rett til Isaacson, som i stor grad har basert biografien på samtaler mellom de to.

Ifølge Musk hadde aldri Starlink-satellittene vært aktivert ved Krim. Da han fikk en henvendelse om å aktivere dem, avviste Musk denne for å ikke «eskalere konflikten».

Forfatteren har derfor uttalt seg på Twitter/X, som for øvrig eies av Musk.

- Basert på mine samtaler med Musk trodde jeg feilaktig at politikken om å ikke la Starlink bli brukt til et angrep på Krim først ble avgjort på selve natta for det aktuelle ukrainske angrepet, skriver Isaacson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer