Helene Olafsen:

Ny rolle

Helene Olafsen vil gjøre trening lettere én øvelse og én dag av gangen i ny bok.

BOKATUELL: Helene Olafsen har samlet et treningstips for hver dag i ett år, som kan gjøres hvor som helst, når som helst og av hvem som helst i ny bok. Foto: Andreas Fadum.
BOKATUELL: Helene Olafsen har samlet et treningstips for hver dag i ett år, som kan gjøres hvor som helst, når som helst og av hvem som helst i ny bok. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
Publisert

Helene Olafsen (31) har siden «Skal vi danse»-seieren i 2017 blitt en folkekjær programleder og TV-personlighet. Sammen med Stian Blipp ledet hun «Senkveld» og deltar for tida i TV2 programmet «Norges nye megahit».

Nå går den tidligere snøbrettkjøreren tilbake til røttene og gir ut treningsboka «En om dagen - allsidig og variert trening».

- Jeg håper boka kan bidra til at folk får et bedre forhold til egen kropp og bevegelseshverdag. Og at de som bruker den blir mer bevisst, og får mer glede og effekt ut av treningen, sier Olafsen til Dagbladet.

Boka blir gitt ut av Kagge Forlag, og kommer for salg på nyåret.

Dårlig selvtillit

Olafsen opplever at veldig mange har dårlig selvtillit når det kommer til trening. Derfor ønsket hun å vise at det ikke er så vanskelig som man tror.

- Jeg har lyst til å få kroppene der ute til å huske hva de egentlig kan. Leserne vil bli overrasket at de klarer så mye, sier hun til Dagbladet.

Olafsen har samlet 365 treningsøvelser i boka. Tanken bak er at man skal kunne gjøre en øvelse, en gang om dagen, hver dag, for å komme i bedre form og øke aktivitetsnivået i hverdagen. Det var en viktig taktikk for idrettsutøveren da hun skulle komme tilbake i form etter at hun ble mamma i mars 2020.

BLITT MAMMA: Helene Olafsen forteller om livet som nybakt mamma i denne ukas «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har tatt det steg for steg. Det er ikke så viktig for meg å komme tilbake i kjempeform, men jeg synes det var veldig ekkelt å føle at ikke kroppen hang sammen. Jeg vil ha en kropp som fungerer og prøver nå å lime den sammen bit for bit. Det handler om å minne kroppen på hva den kunne før graviditeten, fortalte Olafsen i podkasten «Trening etter fødsel».

Toppet listene

Nå kan altså den 31 år gamle altmuligkvinnen legge til forfatter på CV-en. Men det er ikke hennes eneste bragd i 2021. Hennes deltakelse i programmet «Norge nye megahit» sendte hennes rett til topps av Spotifys norske topp 50-liste med låta «Ludvig Daae». I programmet konkurerer ulike norske kjendiser om å lage den neste store landeplagen.

- Det er helt hinsides. Det er fryktelig gøy at historien om Ludvig Daae har gått hjem og treffer så mange, sa Olafsen til Dagbladet.

- Forventet du dette da programmet skulle starte?

- Det er ingen som kan forvente det. Det er ikke alle forunt å havne på den 1.-plassen. Hvem som helst er ikke bak der heller. Det er Adele og gjengen, svarte Olafsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer