Anmeldelse: Jørn Lier Horst og Thomas Enger «Offer»

Overraskende god

Forfatterduoen Enger & Horst er beinharde mot sin stakkars krimhelt, men har etter fire slappe bøker skrevet en overraskende god krim.

KRIMDUO: Thomas Enger og Jørn Lier Horst har skrevet sin femte krim sammen. Endelig sitter det, mener anmelder. Foto: Bjørnar Øvrebø
KRIMDUO: Thomas Enger og Jørn Lier Horst har skrevet sin femte krim sammen. Endelig sitter det, mener anmelder. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
Publisert

BOK: Tidligere politietterforsker Alexander Blix finner et brev i postkassa med et polaroidbilde av en død kvinne. Blix gjenkjenner alenemoren Elisabeth Eie. Hun har vært savnet i to og et halvt år, og var den siste saken Blix hadde før han selv havnet i fengsel for drap. Parallelt får Blix´ tidligere samarbeidspartner Emma en henvendelse fra ei ung jente, som sier stefaren sitter fengslet for mord på en kvinne. Jenta mener han er uskyldig og vil ha Emmas hjelp til oppklaring.

Dette utgjør kjerneplottet i forfatterparet Enger & Horsts femte bok om journalisten og kjendisbloggeren Emma Ramm og politietterforskeren Alexander Blix. Sistnevnte er en slags blanding av Horsts rettferdighetsøkende William Wisting og Engers like sympatiske krimjournalist Henning Juul.

Forfatterduoen har vært svært brutale med Blix gjennom denne serien, som startet i 2018 med «Nullpunkt». Både Blix gode makker og hans datter Iselin er blitt drept, og Blix selv har sittet i fengslet etter å ha drept sin datters morder. I denne femte boka, som også ligger tett på Blix´ liv, skal det avdekkes enda flere begredeligheter i hans privatliv. Det gjelder barndommen hans og forholdet til moren og faren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer