Anmeldelse: Bent Høie «Uro i koronaens tid»

Parodisk

Etter en spennende åpning, blir Bent Høies bok om coronakrisen skravlete og går over i det parodiske.

DRAMA: Boka til Bent Høie blir til et kostymedrama om koronakrisen. Foto: Bjørn Langsem
DRAMA: Boka til Bent Høie blir til et kostymedrama om koronakrisen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Da coronaviruset stengte ned landet i 2020, brukte jeg tid på å lese skildringer av epidemier. For kopper og kolera, pest og pandemier har alltid skapt de mest fantastiske historier om helter i konflikt og samarbeid. Det var derfor med en viss forventning jeg åpnet Bent Høies «Uro i koronaens tid» - spent på hva som ventet bak den forlokkende tittelen.

Boka har Høie skrevet i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementets taleskriver, Jorunn Litland, og den begynner riktig så bra. Allerede i prologen framstiller helseministeren seg som en helt som ene og alene vil bli husket for sin kamp mot pandemien.

Ja, i de første kapitlene tyder alt på at «Uro i koronaens tid» skal bli noe av et kostymedrama om sterke personligheter fra regjeringen, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Den første dressen dukker opp i andre setning, og seinere får vi en rekke glimt av løse slipsknuter, ulastelig antrukne statssekretærer og til og med en sekretær hyllet inn i et stort sjal. I en scene avslører helseministeren at han om ettermiddagen «pleier å sparke av [s]eg skoene» og ofte kommer vandrende «på sokkelesten» i departementets korridorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer