Anmeldelse: Maren Uthaug, «Ein lykkeleg slutt»

Pirrende om sex og død

Lik med roseduftende bodylotion og skimrende lipgloss foretrekkes i denne dødskrøniken.

MAREN UTHAUG: Dansk-norsk forfatter med samisk bakgrunn har gjort suksess i Danmark både som tegneserieskaper og romanforfatter. Foto: Thomas Howalt Andersen
MAREN UTHAUG: Dansk-norsk forfatter med samisk bakgrunn har gjort suksess i Danmark både som tegneserieskaper og romanforfatter. Foto: Thomas Howalt Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Møt familien Christiansen – barnemordere, åndemanere og nekrofile. Alt i det godes og lønnsommes tjeneste. Her utvikler groteskeriene og perversiteten seg til en forretningsidé.

I Maren Uthaugs roman «Ein lykkelig slutt» er Christiansen-familien innehavere av Københavns mest lukrative begravelsesbyrå.

Maren Uthaug er en interessant forfatter som nok er bedre kjent i Danmark enn i Norge. Hun er født i Kautokeino, men flyttet til Danmark da hun var åtte. Der har hun skapt seg en karriere som skribent, blogger og tegneserieskaper, både på dansk og på samisk. Gjennom avisen Politiken er hun kjent for stripen «Ting jeg gjorde». I 2018 mottok hun DR Romanprisen for «Der det finst fuglar», og i fjor fikk hun Læsernes Bogpris i Danmark for «Ein lykkeleg slutt». For den er hun også nominert til den prestisjetunge EUs Litteraturpris i år.

Røde øyne

Det er Samlaget som har plukket opp dette forfatterskapet og utgitt Maren Uthaug i Ingvild Holviks oversettelse til nynorsk. Både «Der det finst fugler» og «Ein lykkeleg slutt» behandler til dels kontroversielle temaer, der sex er en viktig ingrediens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer