Øystein «Pølsa» Pettersen:

«Pølsa» om papparollen: - Følte meg mislykka

Øystein «Pølsa» Pettersen levde et jetsettliv og var konstant opptatt med jobb. Vekkeren kom da datteren hans ikke kjente ham igjen. Nå vil han hjelpe andre til å føle seg «helt konge».

HELT KONGE: Tidligere skiløper Øystein Pettersen kommer ut med ny bok i januar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HELT KONGE: Tidligere skiløper Øystein Pettersen kommer ut med ny bok i januar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Bare vent et sekund. Jeg sitter og diskuterer forskjellen mellom Android og iPhone med dattera mi, sier Øystein «Pølsa» Pettersen og humrer over telefon når Dagbladet ringer.

Den tidligere skiløperen og TV-profilen liker aller best å være hjemme med på Lillehammer med familien. Det er også grunnen til Dagbladet ikke fikk overtalt Pettersen til å komme til Oslo for å intervjue ham om hans nye bok «Helt konge».

- Da måtte Obama tatt meg imot på perrongen, og jeg er ikke sikker på om det ville fått meg til å reise nedover heller, sier han.

- Det er rett og slett ikke så viktig lengre. Jeg ville brukt en hel dag på noe vi fint kan gjøre over telefon. Hvis jeg skulle vært kynisk hadde jeg reist landet rundt for promotert boka og holdt foredrag. Da ville jeg tjent masse penger, men Oda (datteren journ.anm.) bryr seg filla om det. Hvorfor skal jeg gjøre det da, spør han retorisk.

Etter at han sluttet som skiløper har «Pølsa» vært å se på programmer som «Mesternes» og «71 grader nord». Kallenavnet fikk han tidlig i skikarrieren fordi han var mer «klumpete» enn de andre skiløperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer