Lydbøker:

Potter og Nesbø mest populære: - Kult!

Fabel og Storytel deler sine lyttertall for 2021. På toppen troner kongen av krim og Galtvorts store sønn.

PÅ TOPP: J.K Rowling har hele fem bøker fra Harry Potter-serien inne på Storytells liste over mest strømmede bøker. Foto: NTB
PÅ TOPP: J.K Rowling har hele fem bøker fra Harry Potter-serien inne på Storytells liste over mest strømmede bøker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lydbøker blir stadig en viktigere del av nordmenns litteraturvaner. De største aktørene har lenge vært Storytel, eid av Cappelen Damm og Egmont, og Fabel, etablert av Lydbokforlaget, Aschehoug og Gyldendal. Mot slutten av året deler de sine lyttertall for 2021 med Dagbladet.

Hos Fabel er det Jo Nesbø og boka «Kongeriket» som ligger på topp. Boka ble gitt ut i fjor, og ble hyllet av kritikerne. Av Dagbladet fikk den terningkast seks.

- «Kongeriket» er ikke en thriller, men først og fremst en sabla god og nervepirrende roman, skrev anmelder Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

Nesbø er godt fornøyd med førsteplassen og takker skuespiller Thorbjørn Harr for jobben som innleser.

- Kult! Thorbjørn Harr gjør en kjempejobb som innleser. Takk Torbjørn! Og takk til alle som har lest eller hørt Kongeriket, skriver forfatteren i SMS til Dagbladet.

Det kan derimot se ut som det er de yngste lytterne som har hatt råderett over Storytel-kontoer i det ganske land. Der er det nemlig J.K Rowling boka «Harry Potter og Føniksordenen» som troner på førsteplassen. Hos Storytel har faktisk Rowling hele fem bøker på topp ti lista.

Bøkene man ikke fikk lest

Håkon Håvik i Storytel sier at de først og fremst opplever at interessen for Harry Potter er høy og vedvarende.

- Lydbøkene ser ut til å slå an både hos barn, ungdom og voksne. Mange av lytterne våre ønsker å høre «bøkene de ikke fikk lest» på Storytel. Og minst like mange ønsker nok å oppleve favorittbøkene de har lest om igjen, som lydbøker, sier Håvik til Dagbladet.

- Her er det nok mange lyttere i tjueåra som vokste opp med Harry Potter-bøkene, og som vil høre dem igjen fra mobilen, fortsetter han.

Gjenganger

Harry Potter er ikke se på Fabels liste, men strømmetjenesten er heller ikke fri for gjengangere. Den irske forfatteren Jucinda Riley har fire bøker på listen over Fabels mest strømmede bøker. Boka «Solsøsteren» ligger på andreplass, rett under Jo Nesbøs «Kongeriket».

Riley er den oversatte forfatteren som har solgt flest bøker i Norge det siste tiåret. Etter lang tids kreftsykdom døde forfatteren juni i år, 55 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer