Unni Lindell:

Raser

Unni Lindell føyer seg inn i rekken av forfattere som reagerer kraftig på det de mener er gal royaltypraksis.

REAGERER: Unni Lindell sier hun ble møtt med kald skulder da hun ba Aschehoug gjennomgå hennes royaltyoppgaver. Foto: Dagbladet
REAGERER: Unni Lindell sier hun ble møtt med kald skulder da hun ba Aschehoug gjennomgå hennes royaltyoppgaver. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

Forfatter Unni Lindell går kraftig ut mot Aschehoug forlag etter at hun mener det er identifisert feil i hennes royaltyutbetaling. Det var Bok365 som først omtalte saken.

- Jeg henvendte meg vennlig til Aschehoug og ba om hjelp til å gå gjennom mine royalty-oppgaver, men fikk en iskald og avvisende skulder fra Åse Ryvarden. Jeg har måttet gå til advokat Hans Marius Graasvold for å få hjelp, og feil royaltyutbetaling er allerede identifisert. Advokaten jobber videre med saken, sier Unni Lindell til Bok365.

Flere forfattere har denne måneden meldt at de har fått for lite betalt for bøker på salg, blant annet Jørn Lier Horst og Maja Lunde. Sistnevnte fikk tilbakebetalt og omregnet royalty for til sammen flere hundre tusen fra sine forlag, skrev VG. Nå mener Unni Lindell at samme har skjedd henne.

- Fått tilgang på all informasjon

Lindell henviser Dagbladet til sin advokat Hans Marius Graasvold, som også håndterte Maja Lundes sak. Han forteller at han nå gjennomgår Lindells oppgaver, men vil ikke kommentere om han har funnet feil. Graasvold mener at Aschehoug burde ha ryddet opp i dette selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer