Reagerte på Skavlan-kommentar: - Brutalt

Marit Bjørgen (41) åpner opp om en ubehagelig opplevelse under TV-programmet «Skavlan» i 2010.

REAGERTE: Marit Bjørgen åpnet blant annet opp om kroppsfokuset som er i langrennssporten - og sikter blant annet til denne hendelsen under programmet «Skavlan». Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kommer «Vinnerhjerte» - historien om Marit Bjørgen - i bokhandelen. Biografien er skrevet av NRK-profil Ingerid Stenvold.

I boka åpner Bjørgen blant annet opp om kroppsfokuset som er i langrennssporten og flere ubehagelig opplevelser hun hadde under aktiv karriere.

41-åringen beskriver blant annet en hendelse under programmet «Skavlan» som preget henne.

Etter OL-suksessen i 2010 besøkte nemlig Bjørgen talkshowet til Fredrik Skavlan. Han skal ha konstatert at hun hadde «Skippern-armer», før han skal ha bedt henne vise fram og stramme bicepsen så alle kunne se, ifølge boka.

Det skal også ha blitt vist fram et arkivbilde av henne, lettkledd i sommerlig treningstøy. I boka forteller Bjørgen at hun ble fullstendig overrumplet av retningen intervjuet tok og tydelig brydd skal Bjørgen ha sagt at hun ikke likte å vise fram muskler på den måten.

- Jeg har jo vært en muskuløs jente og det å få kommentarer på at det ikke er normalt å se sånn ut, eller at man må kle på seg slik at man ikke kan vise de musklene. Det er brutalt, sier Bjørgen til Dagbladet tirsdag, på spørsmål om hendelsen fra 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer