Anmeldelse: «Bortom allfarveg» av Gunnar Garfors

Reisebok som innfrir løftene

NRK-journalist Gunnar Garfors holder hva han lover i boka som skal ta oss med «Bortom allfarveg».

BORTOM ALLFARVEG: Innerst i Finnafjorden i Sogn, uten veiforbindelse, driver Line Mari Haugland og og Alexander Münster Dahl hotell. Det er et av stedene Gunnar Garfors besøker i boka «Bortom allfarveg». Foto: FRA BOKA / SKALD FORLAG / Alexander Münster Dahl
BORTOM ALLFARVEG: Innerst i Finnafjorden i Sogn, uten veiforbindelse, driver Line Mari Haugland og og Alexander Münster Dahl hotell. Det er et av stedene Gunnar Garfors besøker i boka «Bortom allfarveg». Foto: FRA BOKA / SKALD FORLAG / Alexander Münster Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forfatteren som til daglig er journalist i NRK, har ifølge forlaget status som «verdas mest vidreiste person». Selvskryt skal man lytte til, det kommer som kjent fra hjertet.

I sin nye bok holder den gode Gunnar Garfors seg innenriks, og jeg lar meg umiddelbart overbevise om at vår mann er overkvalifisert til å geleide oss til 81 utvalgte steder i «verdas mest undervurderte ferieland. I alle fall for oss som bur her.»

Grei beskjed

Ledsaget av 450 fotografier viser Garfors vei til både fjord og fjell, med oversiktlige markeringer av sine utvalgte feriemål, og med grei beskjed om muligheter for overnatting, tilgang til eventuell strand - samt muligheter for mat og drikke.

Forfatteren har ikke spart på kreftene, han har virkelig lagt seg i selen, og han byr på ferskvare: l løpet av 2020 og 2021 har Garfors selv besøkt sine favoritter «i bil, buss, fly, båt, på sykkel og til fots». Til sammen en reise like lang som rundt ekvator.

Glemte jeg stikkord som «opplevingar»? Neida. Jeg nevner i forbifarten Marmorslottet, Ramnereiret, Trollkyrkja og Emmanuel Vigelands museum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer