Risikerer fengsel

Cissi Wallin (35) er allerede dømt for ærekrenkelser etter voldtektsanklager. Nå forteller hun hele historien i bokform.

I FRONT: I 2017 skrev Cissi Wallin på Instagramkontoen sin at hun var blitt voldtatt, og av hvem. Det skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Foto: Nina Hansen
I FRONT: I 2017 skrev Cissi Wallin på Instagramkontoen sin at hun var blitt voldtatt, og av hvem. Det skulle bli en av Sveriges mest omtalte metoo-saker. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hele begynner i et fremmed rom der Cissi Wallin befant seg ei forsommernatt i 2006. Det var et rom hun ikke skulle vært i. I ei seng med en mann oppå seg.

Det har gått fjorten år. Den svenske spaltisten og journalisten Cissi Wallin sitter ved frokostbordet på et hotell i Oslo. Historien som begynte den forsommernatta, og som har preget livet hennes, er blitt til boka «Alt som var mitt». Ei bok som kan føre til fengselsstraff for forfatteren.

–Jeg tar det som det kommer, må jeg sone, så gjør jeg det, sier hun og smiler skjevt.

Cissi Wallin er en av dem som satte metoo på kartet i Sverige. I 2017 skrev hun på Instagramkontoen sin: «Den mektige mediemannen som dopet og voldtok meg i 2006 var Fredrik Virtanen».

Reaksjonene på sosiale medier lot ikke vente på seg. Støtteerklæringene haglet, innlegget spredte seg, og svenske medier hengte seg på. De identifiserte Virtanen med navn og bilde. Seinere er flere medier felt i svenske PFU for sin omtale av saken.

To historier

Virtanen nektet for at det hadde skjedd en voldtekt, men måtte fratre fra jobben som kommentator i Aftonbladet, fikk hatbrev og ble utstøtt. «Jeg har oppført meg ufint og som en drittsekk, men jeg har ikke dopet eller voldtatt noen», sa han i et intervju med Aftonbladet. Han nektet for å ha voldtatt henne da Cissi Wallin gikk til politianmeldelse i 2012 også. Saken ble henlagt på grunn av manglende bevis. I fjor anmeldte han Wallin for ærekrenkelser. En sak Virtanen vant i tingretten i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer