Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg:

Røper nytt prosjekt: - Folk skal svindles

Henrik Elvejord Borg fra «Ex on the Beach» gir ut et brettspill om reality. Spillerne skal sanke følgere og unngå sabotasje fra «Hans Madsen».

LANSERER REALITY-SPILL: Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg (28) lanserer brettspill basert på sin tid på reality-tv, der spillerne skal leve seg inn i parseremonier, allianser og influenserlivsstilen. Foto: Andreas Fadum / Dagbladet
LANSERER REALITY-SPILL: Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg (28) lanserer brettspill basert på sin tid på reality-tv, der spillerne skal leve seg inn i parseremonier, allianser og influenserlivsstilen. Foto: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer
Publisert

«Ex on the Beach»-stjernen Henrik «Blodprinsen» Elvejord Borg (28) gifter seg lørdag, men ikke uten et siste skandalereality-sprell. Denne uka gir han nemlig ut et brettspill basert på influenserlivet og reality-verdenen, nemlig «Realityspillet».

- Jeg tenker at spillet kanskje er det aller siste jeg bidrar med når det kommer til denne typen reality. Nå tenker jeg at jeg skal gifte meg, roe meg ned og få unger og hus og alt, så da må jeg pensjonere meg fra denne verdenen. Det kjennes herlig å skulle sette et punktum på det, sier Borg.

«Realityspillet» er Borgs andre samarbeid med Kagge forlag. I 2018 ga han ut boka «Text on the Beach» om sitt opphold på reality-hotellet.

Boka fikk terningkast 1 i Dagbladet.

- Speiler influenser-kritikk

Brettspillet har et oppsett som likner «Monopol», og har ulike stopp, utfordringer og drikkeleker inspirert av realityserier som «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel». Ifølge Borg skal spillerne få en smakebit av reality-livet ved å skape allianser, stille til parseremoni og kåre en vinner som til slutt står igjen med 100 000 følgere.

Til tross for spillets harselas med influenserlivet, tror Borg det vil få en god mottakelse blant kollegaene i bransjen.

- Personlig har jeg en ganske god tone med de fleste i Reality-Norge, så jeg regner med at de tar det med et smil. Man skal ha en del selvironi, tenker jeg, om man først har blitt realitystjerne, sier den 28-åringen.

- Håper spillet selger bedre enn boka

I spillet er «Hans Madsen» den store nemesisen som stjeler spillernes følgere.

- Folk skal svindles og man kan få «Hans Madsen» på nakken, sier Borg.

Programleder Mads Hansen har i likhet med Borg gitt ut bok på Kagge, og forteller Dagbladet at han ble informert om sin rolle i spillet i forkant av lansering.

- Det er en del drikkeleker og spill, på app blant annet, som utfordrer folk til å sende meg melding på Instagram. Jeg er involvert i noen brettspill og det er helt i orden. Det er helt innafor, morsomt og gjør ikke meg noe, sier Madsen og legger til et stikk mot Borg:

- Jeg håper spillet selger bedre enn boka hans, sier Madsen.

- «Insider» til bransjen

En av Borgs egne historier, som er med i spillet, handler om hans deltakelse i Vegard Harm og Morten Hegseths VGTV-innslag, «Er du smartere enn en Paradise-deltaker».

Innslaget gikk ut på at podkast-profilene skulle stille realitydeltakerne ti trivia-spørsmål.

- Jeg svarte rett på ti av ti spørsmål, men da ble jeg selvfølgelig klippa bort fordi det var «dårlig TV». Måten jeg har løst det på i spillet er om du svarer rett så får du 15 000 følgere, men om du svarer feil får du 5000 følgere fordi det lager «god TV». Der har du en ordentlig insider på hvordan det fungerer i klippen på tabloide medier, forteller Borg.

Morten Hegseth forklarer Dagbladet at han ikke kan huske Borgs skjebne i «Er du smartere enn en Paradise-deltaker», men velger å stole på at Borg har rett om det som skjedde i klippen.

- Siden Henrik Borg tydeligvis har sittet i redigeringsrommet og vet at han ble redigert bort fordi han hadde ti av ti rette kan jeg ikke annet enn å ikke betvile det. Han er jo åpenbart et geni, så det at han kan all sin historie, politikk og kunnskap er det selvfølgelig ingen tvil om. Så på vegne av meg selv og redaksjonen beklager jeg det, sier Hegseth.

- Girer opp

Borg mener brettspillet vil falle i smak hos både reality-elskeren og reality-hateren, men anerkjenner samtidig at spillet tar for seg temaer fra det som var en annen tid i Reality-Norge.

- «Paradise» har blitt litt snillere, så mens «Paradise» girer ned, girer vi opp. Det kan være en liten bommert, men jeg tror folk er glade i den gamle typen reality vi hadde, sier Borg.

- Pensjonerer seg

Etter en vill og kontroversiell tid i realityverdenen forteller Ex on the Beach-stjernen at han har planer om å endelig slå seg til ro.

Til helgen skal han gifte seg med den svenske influenseren Lisa Anckarman (32). Paret har holdt sammen siden begynnelsen av 2020 og annonserte forlovelsen til sine følgere på Instagram i februar. Borg forteller at «Realityspillet» blir hans siste bidrag til skandale-realityverdenen, samtidig som han hinter til at han ikke blir helt borte fra skjermen.

- Jeg får ofte meldinger om at folk savner meg i den verdenen. Det er naturlig at det må ta slutt en gang. Jeg er nok ute av den typen skandale-dating-reality. Det er selvfølgelig leit for dem som savner å se meg fly rundt på byen i bar overkropp, men jeg håper jeg kan være like underholdende med klær på, sier Borg.

BRULLYPSPLANER: Henrik Elvejord Borg legger fra seg det ville realitylivet til fordel for ekteskap med Lisa Anckarman. Foto: Privat
BRULLYPSPLANER: Henrik Elvejord Borg legger fra seg det ville realitylivet til fordel for ekteskap med Lisa Anckarman. Foto: Privat Vis mer

- Klar for farsrollen

Tidligere i år avslørte influenserparet at de har planer om barn.

- En turbulent fortid tror jeg kan være en god erfaring å ta med seg inn i et eventuelt foreldreskap, sier Borg og legger til:

- Jeg tror det blir jævlig rått for ungen, rett og slett. Det må være blant det beste i verden å bli født av to influensere. Du får være med på fine reiser, ha økonomisk trygghet og kanskje en del tusen bilder fra forskjellige barnebursdager. Barndommen blir med andre ord dokumentert, og det er jo herlig, avslutter Borg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer