Kommentar: Hilde Rød-Larsen-saken

Ryktene sprer seg

Hvorfor skriver ikke pressen navnet til psykiateren som skal ha ligget med Hilde Rød-Larsen?

Ryktene sprer seg
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Rykter. Til enhver tid raser de rundt i landet. Sprer seg som gressbrann. Inn i byene, ut på landet, opp på fjellene, ut på vidda. De kan være både lokale og nasjonale. De lokale kan handle om naboen. De nasjonale handler som regel om kjendiser. Kjendisen som visstnok er utro. Kjendisen som visstnok tar narkotika. Og min personlige favoritt: Kjendisen som visstnok bestilte en eksorsist for å fjerne spøkelsene i huset.

Dette er i stor grad det man bare kaller «gode historier». De trenger ikke å være sanne. Og hvis de er sanne forblir de private. I hvert fall til kjendisen selv velger å snakke om det.

Men så er det de alvorlige ryktene. De det ikke er mulig å ignorere.

Det er her vi er nå.

For to uker siden ga forfatter Hilde Rød-Larsen et intervju til den danske avisa Information. Der fortalte hun at romanen «Diamantkvelder» var basert på det hun omtaler som «sin egen metoo-historie» med en psykiater som hun hevder «utnyttet sin stilling for å få sex». Hun var ung og syk. Han var eldre terapeut. De skal ha ligget sammen flere ganger. Noen dager seinere ble hun intervjuet av VG. Morgenbladet trykket et leserinnlegg hun har skrevet. I helga etterlyste hun i NRK en gransking av psykiateren. Selv om han ikke var terapeuten hennes, var det et grenseoverskridende forhold, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer