Ukjent Charlotte Brontë-bok funnet:

Selger oppsiktsvekkende bok for millionsum

En upublisert samling av Charlotte Brontës dikt fra barndommen ble funnet i en privat samling i USA. Torsdag skal den auksjoneres bort i New York. Prisen: 11 millioner kroner.

SKJULT SKATT: Den berømte forfatteren bak klassikeren «Jane Eyre», Charlotte Brontë, skrev mange miniatyrbøker med dikt og tekster sammen med sine søstre, Emily og Anne i barndommen. Nå er en av disse diktbøkene blitt gjenfunnet. Foto: NTB
SKJULT SKATT: Den berømte forfatteren bak klassikeren «Jane Eyre», Charlotte Brontë, skrev mange miniatyrbøker med dikt og tekster sammen med sine søstre, Emily og Anne i barndommen. Nå er en av disse diktbøkene blitt gjenfunnet. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Best kjent for romanklassikeren «Jane Eyre», hentet forfatteren Charlotte Brontë mye inspirasjon fra sin oppvekst i Yorkshire. Etter mange år i privat eierskap skal et av hennes verk fra barndommen nå legges ut for salg 21. april, skriver New York Times.

- Brontës «tapte» dikt

Ifølge avisa er det nyeste funnet ei håndlaget 15-siders miniatyrbok med tittelen «A Book of Rhymes».

I denne finner vi ti dikt skrevet av den da 13 år gamle Brontë. Fordi boka har vært i privat eierskap til nå, har diktene aldri tidligere vært publisert.

- Del av historien

Det er det Manhattan-baserte firmaet James Cummins Bookseller som står for salget av «A Book of Rhymes». I New York Times-intervjuet forteller Henry Wessells fra James Cummins at boka ble funnet i en konvolutt gjemt bort i ei gammel skolebok.

Bokhandleren forklarer til New York Times at boka tilhører en «privat amerikansk samling», men kan ikke avsløre hvem eieren er på grunn av taushetsplikt.

Etter 25 år i bokhandlerbransjen har Wessells stått for salget av mye bemerkelsesverdig. Han beskriver likevel den lille, håndlagde Brontë-boka som et helt unikt, en-gang-i-karrieren-funn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer