Siri Pettersen

- Skal redde ræva vår

Fantasydronningen Siri Pettersen er lei av at sjangeren hennes nedprioriteres. Derfor har hun opprettet en pris for kommende fantasyforfattere.

NY PRIS: Siri Pettersen gjør noe ingen andre har gjort før henne. Hun oppretter pris for fantasy-forfattere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY PRIS: Siri Pettersen gjør noe ingen andre har gjort før henne. Hun oppretter pris for fantasy-forfattere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Man kan gjøre bitte litt for svært mange, men jeg hadde et ønske om å gjøre en reell forskjell for noen, på en unik måte, sier forfatter Siri Pettersen til Dagbladet.

Den norske fantasy-dronninga står bak trilogien «Ravneringene», og serien med norrøne røtter har gitt henne utallige priser, en gigantisk fanskare både hjemme og i utlandet, og bøkene rundet for litt siden 300 000 solgte eksemplarer.

Nå har hun opprettet Ravneringene-prisen som skal fremme norsk fantasy, og er i år på 50 000 kroner. I tillegg kommer Pettersen selv til å tre inn i en mentorrolle for vinneren. Prisen tildeles en forfatter som har imponert «med rå kvalitet og drivkraft», står det i pressemeldingen. Den første vinneren utropes våren 2022.

- Denne prisen er et hjertebarn. Bøkene mine har møtt en vanvittig velvilje, og jeg har fått drahjelp av fantastiske mennesker. Så for et år siden, spurte jeg i sosiale medier hvordan jeg kunne noe gi tilbake, sier Pettersen til Dagbladet.

Drahjelp

Pettersen mener at fantasy nedprioriteres av bokbransjen.

- Det er nok ikke med vilje, men det ser ut til fremdeles å herske en oppfatning om at sjangeren er begrenset til et snevert publikum. Samtidig øker tilfanget, både i bøker og TV-serier, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer