Anmeldelse: Morten Pape, «Guds beste barn»

Skrekk og gru, for en bok!

Morten Papes overveldende rystende skildring av overgrep, dop og drap på Amager er sterke saker.

FAKKELTOG: 27. mars 2008 gikk innbyggerne i København i fakkeltog for å markere avstand mot volden og drapet på det 16-årige avisbudet Dennis Uzun. Mannen uten fakkel er Uzuns far. Morten Papes nye roman er inspirert av nettopp dette drapet. Foto: NTB
FAKKELTOG: 27. mars 2008 gikk innbyggerne i København i fakkeltog for å markere avstand mot volden og drapet på det 16-årige avisbudet Dennis Uzun. Mannen uten fakkel er Uzuns far. Morten Papes nye roman er inspirert av nettopp dette drapet. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«De føkkings negerne og pakkisene, tenker han. De slipper for lett unna. Det er alltid danskene som får skylda, mens de bare gjemmer seg bak nedrullede persienner i gettoene og krever og krever og snyter og plyndrer hele samfunnet og ler ræva av seg hele veien til sosialkontoret eller den neste gruppevoldtekten».

Møt småtjukke, spinnville Mickey. Han er femten år og har nettopp knivstukket en somalier i skolegården. Han blir hentet på skolen av sin fordrukne mor, som stolt spanderer en øl på gutten. To år senere kjører Mickey rundt i Amager med sin to år yngre fetter Simon. Mickey er rasende og på jakt etter noen å angripe. De ser to avisbud, stopper bilen og går mot dem. Mickey griper kølla og denger løs mens han brøler: «Vil du smake på kølla din pakkisjævel».

Offeret er seksten år gamle Zeki. Han dør av skadene etter overfallet. Hans gode venn Jamil er vitne til drapet, men er så lamslått at han ikke klarer å gripe inn. Han prøver senere å fortelle politiet at årsaken til overfallet var rasisme, men blir ikke hørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer