Tonje Frøystad Garvik:

Sleit med skammen

I åtte år har Tonje Frøystad Garvik skrevet bok om skam rundt homofili. «Farmen»-vinneren røper nå at hun ble med i realityprogrammet får å skape blest rundt prosjektet.

MEDMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og kjæresten Lene Sleperud ble rikskjente etter at de begge deltok i «Farmen» 2018. Nå har de blitt mødre til Max sammen og venter en ny sønn i august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MEDMØDRE: Tonje Frøystad Garvik og kjæresten Lene Sleperud ble rikskjente etter at de begge deltok i «Farmen» 2018. Nå har de blitt mødre til Max sammen og venter en ny sønn i august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Jeg har tenkt på å skrive bok helt siden jeg ble bevisst min egen skam rundt det å være skeiv eller lesbisk. Men det føles som å dele en del av sjela mi. Jeg er skikkelig spent, innrømmer Tonje Frøystad Garvik (32) der hun sitter ved kjøkkenbordet.

32-åringens kommende bok, «Skreiv – Den indre kampen», er rett rundt hjørnet, et prosjekt hun har skrevet på i åtte år.

Vant «Farmen»

Garvik og kjæresten Lene Sleperud ble rikskjente etter at de begge deltok i «Farmen» 2018. Strategiske som de var, holdt de forholdet skjult for de andre deltakerne i sju uker, og Garvik gikk til slutt seirende ut av programmet.

Men strategien bak realityreisen var enda mer gjennomtenkt, forteller den nybakte forfatteren nå.

– Jeg meldte meg på «Farmen» for å skape en plattform for å gi ut ei bok, innrømmer hun.

Til nå har hun holdt dette for seg selv. Heller ikke kjæresten visste at hovedmotivasjonen bak realitydeltakelsen var å gi ut bok.

– Jeg har alltid visst at hun var opptatt av å skrive, men tenkte det var mer for sin egen del, smiler Sleperud (32).

– Å si høyt at jeg ønsket å gi ut ei bok om skam og frykt, var vanskelig. Da måtte jeg innrømme at jeg sleit med disse følelsene. Derfor klarte jeg ikke å være tydelig på hvor mye dette egentlig betydde for meg, forteller Garvik, mens Sleperud bysser parets første barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer