Søskenpar saksøkte forlag:

Slik gikk turbok-krangelen

Hytteeierne gikk til søksmål mot forlag etter at deres fjellgård var nevnt i en turbok.

SKAPTE HODEBRY: Denne gården i Indre Sunnfjord er et populært turmål, til eiernes store frustrasjon. Gårdseierne gikk til søksmål mot Selja Forlag etter at gården ble nevnt i en turbok. Foto: Torkjell Djupedal.
SKAPTE HODEBRY: Denne gården i Indre Sunnfjord er et populært turmål, til eiernes store frustrasjon. Gårdseierne gikk til søksmål mot Selja Forlag etter at gården ble nevnt i en turbok. Foto: Torkjell Djupedal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I november gikk et søskenpar til sak mot Selja Forlag. Bakgrunnen var at deres fjellgård ble omtalt som turmål i boka «Opptur i Indre Sunnfjord». Søskenparet mente at boka oppfordret til krenkelse av deres privatliv. Det var NRK som først omtalte saken.

Lokalt har saken fått stor oppmerksomhet, blant annet fordi gårdseierne har kontaktet folk som har publisert bilder fra gården, og bedt dem fjerne innleggene, skriver NRK. Boligen brukes som feriested av søskenparet.

- Familien har fått sin private gård og private sfære omgjort til et offentlig turmål. Det er en krenkelse av eiendomsretten og privatlivet, sa advokat Marianne Albertsen under rettssaken.

Tapte

Tirsdag konkluderte derimot retten med at forlaget ikke har gjort noe galt.

- Vi er veldig lettet og glade. Dette var en viktig og riktig dom for mange, sier Torkjell Djupedal, daglig leder i Selja Forlag, til Dagbladet.

Djupedal forteller at forlaget var veldig undrende til at det gikk an å reise en slik sak.

- Vi har laga 10-12 slike bøker, med til sammen over 2000 turer, og aldri blitt møtt med noen innvendinger, før nå. Men dommen viser at vi har alt vårt på det tørre. Dommen er helt i tråd med det vi har tenkt, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer