Nina Lykke i bokspalten «Leselyst»

Smugleste svenske erotiske noveller

Forfatter Nina Lykke har et lesetips til alle som skriver, en bok hun ønsker hun leste for mange år siden. Velkommen til Dagbladets nye spalte om å lese.

ONE NIGHT STAND: Forfatter Nina Lykke kan godt se for seg en one night stand med gode gamle Ask Burlefot. Foto Kristin Svorte
ONE NIGHT STAND: Forfatter Nina Lykke kan godt se for seg en one night stand med gode gamle Ask Burlefot. Foto Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva leser du nå? Og hva synes du?

- Suzanne Brøgger: «En forfatters dagbog 2010-2020». Brøgger har jeg lest siden jeg var i tenårene, og jeg er glad for at hun fortsatt lever og tenker og skriver blant oss. Pluss at jeg liker dagbokstilen. Her er det Kierkegaard-referanser i den ene setningen og potteplantene i vinduskarmen i den andre.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg? Og hvorfor?

- Umulig å velge. Men for å ta én: «Veggen», av østerrikske Marlen Haushofer. Den er om en kvinne som må overleve alene i en hytte i fjellet etter en katastrofe. En glassvegg skiller henne fra resten av verden, der alle ser ut til å være døde. Hun finner en ku og må lære seg å melke den, dyrke poteter, sånne ting. Lite vold og drama, enkelt språk, og likevel en av de sterkeste bøkene jeg har lest.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg? Og hvorfor?

- Lena Andersson. Fordi hun er klok, og fordi jeg liker språket hennes, og fordi hun ofte kommer med litt originale, og samtidig velfunderte synspunkter, og sist men ikke minst: fordi hun er utrolig morsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer