Anmeldelse: «Camilla Stoltenberg - Året som aldri tok slutt» av Lilla Sølhusvik

Sparker i gang debatten

Lilla Sølhusviks bok får fram konfliktene mellom FHI, Helsedirektoratet og regjeringen, og kan sette i gang viktige politiske diskusjoner og beslutninger.

DET VANSKELIGE ÅRET: Med ukentlige samtaler med Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttet, har forfatter og journalist Lilla Sølhusvik gått gjennom landets håndtering av coronapandemien steg for steg. Foto: Morten Rakke
DET VANSKELIGE ÅRET: Med ukentlige samtaler med Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttet, har forfatter og journalist Lilla Sølhusvik gått gjennom landets håndtering av coronapandemien steg for steg. Foto: Morten Rakke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Camilla Stoltenbergs nyttårsforsett for 2020 var å bruke mer tid på trening og ettertanke. Det ble det ikke anledning til for direktøren ved Folkehelseinstituttet (FHI). I sin nye bok skildrer Lilla Sølhusvik hvordan pandemien gjorde alle gode forsetter til skamme. I stedet ble vi kastet ut i en krise vi ikke var forberedt på.

Ser man bort fra litt språklig slurv, er «Camilla Stoltenberg - Året som aldri tok slutt» blitt en svært lesverdig bok om kaos, konflikt og samarbeid.

Til daglig er Sølhusvik journalist i NRK og programleder for «Politisk kvarter». At hun har fulgt debatten og dekningen av coronapandemien tett, går tydelig fram av boka.

Med stor detaljrikdom og imponerende oversikt tar hun oss gjennom coronapandemien fra januar 2020 til forsommeren 2021. Det vil si, fra den første mistanken om at viruset hadde nådd Norge i slutten av januar 2020, til vaksineringen var i gang et drøyt år seinere.

Den famøse nedstengingen

Det er knapt den sak forfatteren ikke er innom. I tillegg til å skildre panikken som oppsto da smittede nordmenn vendte hjem fra vinterferie, får vi vite alt om den famøse nedstengingen 12. mars. Ikke bare var den det mest inngripende tiltaket siden annen verdenskrig, men den var også grunnlovsstridig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer