Norgesferie 2021

Stor guide: Reisebøker om Norge

Enten du skal til skogs, på fjellet, til kysten eller på byferie: Det finnes en reisebok for deg. Her er 12 bøker du kan ta med deg på norgesferie i sommer.

TIPS TIL NORGESFERIEN: I «Min Insta-tur» tar Julie Bjanes oss med til 50 norske destinasjoner. Her ved Ljøbrekka, over Geirangerfjorden. Foto fra boka
TIPS TIL NORGESFERIEN: I «Min Insta-tur» tar Julie Bjanes oss med til 50 norske destinasjoner. Her ved Ljøbrekka, over Geirangerfjorden. Foto fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. «Gatelangs i Oslo»: For deg som liker byen

En håndbok i ordets beste forstand, utformet sånn at du kan bla opp der og da. Undertittelen «18 byvandringer med avstikkere» holder hva den lover. Mange vil huske Leif Gjerstad fra «Kjenn din by»-vandringer i hovedstaden. Med kulturinteresse og kunnskap i bagasjen leder forfatteren an i etapper som «1. Bogstadveien - fra Homansbyen til Majorstuen» eller «12. Sandakerveien - fra Nordpolen til Hønse-Lovisas hus». Interessant også for de innfødte.

2. «Min Insta-tur»: For deg som vil dele på nettet

«Hei jeg heter Julie, og jeg er turoman». Julie byr på seg i ulike faser av livet. Som høygravid, som småbarnsmamma, som kjæreste. Julie poserer på «Det lille fjellet med den store utsikten» eller i «Ringenes Herre-landskap i Valdres». Aller best trives hun i landskapet rundt Stranda på på Sunnmøre. I en bok på 180 sider presenterer Julie 50 destinasjoner, alltid med seg selv i spenstige positurer, også med kjole og hårsløyfe på toppen. Tekstreklame trekker ned.

3. «Fossene i Norge»: For deg som liker fritt fall

Knapt noe naturfenomen representer Norge bedre enn fossefallet. Et symbol på kraft, skjønnhet og renhet. Det er anslått at hele 4600 minikraftverk er mulig å bygge ut i Norge. Dersom alle skulle bli realisert, «ville tapet av natur bli enormt», advarer forfatteren. Men framfor alt, nå som det er ferietid, bør vi glede oss over de tre firedeler av boka som er som er viet fossene i tekst, kart og bilder. Du får opplysninger om total fallhøyde, høyde i fritt fall og endog koordinater og detaljert beskrivelse av hvordan du finner fram til fossen, steg for steg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer