Anmeldelse: «Petter Stordalen – Apollo-metoden: Syv grep som funker når det virkelig gjelder»

Stordalen på ville veier

Petter Stordalen har skrevet den første boka om pandemien fra en næringslivsleders ståsted. Den tyder på at han har mistet bakkekontakten.

ASTRONAUTEN: Petter Stordalen skriver om sitt møte med pandemien, og trekker sammenlikninger med forsøket på å redde astronautene på måneraketten Apollo 13. Foto: Bjørn Langsem
ASTRONAUTEN: Petter Stordalen skriver om sitt møte med pandemien, og trekker sammenlikninger med forsøket på å redde astronautene på måneraketten Apollo 13. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petter Stordalens «Apollo-metoden» er den første norske skildringen av coronapandemien sett fra en næringslivsleders ståsted. Av den grunn er utgivelsen en liten begivenhet. Om du lurer på hvordan den største medisinske og økonomiske krisen i moderne tid har fortont seg for en norsk investor, er dette boka å lese. Og det er mildt sagt en blandet opplevelse.

Evig optimist

Hans beretning om hvordan han kjempet for å beholde hotellkjeden Nordic Choice og reiseselskapet Ving, er interessant lesning. Den er fortalt som en økonomisk thriller, og begynner i Oslo 24. februar 2020. Da tok Stordalen, konsernsjef Torgeir Silseth, finansdirektør Mads Breder Koch og sjefen for investeringsselskapene Kenneth Andersen, heisen til tiende etasje i DnBs hovedlokaler i en av Barcodes futuristiske bygninger for å gjennomføre årets viktigste møte. Mens Silseth taktfast la fram «gullkantede resultater og lovende prognoser» for bankens ledelse, greide ikke Stordalen å følge med. Han hadde mer enn nok med å kjenne på sine egne følelser. «Jeg var uovervinnelig. Jeg hadde en behagelig lav gjeldsgrad, samlet sett var jeg verdt rundt 40 milliarder kroner. Livet var fint.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.