Anmeldelse: Susan Cain «Bittersøt. Hvordan sorg og lengsel kan gjøre oss rikere»

Svimlende om sorg

Susan Cain snakker med forskere, kunstnere og forretningsfolk om følelser og stiller spørsmålet: Hva gjør vi med alle våre lengsler?

SUKSESS: Susan Cains forrige bok, om introvert styrke, ble en gigantisk suksess og lå sju år på New York Times’ bestselgerliste. Nå har den amerikanske forfatteren skrevet seg fri fra forfedrenes smerte. Foto: Aaron Fedor
SUKSESS: Susan Cains forrige bok, om introvert styrke, ble en gigantisk suksess og lå sju år på New York Times’ bestselgerliste. Nå har den amerikanske forfatteren skrevet seg fri fra forfedrenes smerte. Foto: Aaron Fedor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Susan Cain ble verdensberømt for boka «Quiet. The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking» som kom i 2012. I hele sju år ble boka liggende på New York Times’ bestselgerliste. I «Stille. Introvert styrke i en verden som aldri slutter å snakke», som boka heter på norsk, problematiserer Cain det hun mener er samfunnets belønning av de ekstroverte og utadvendte egenskapene. Boka var uhyre interessant lesning.

Årets «Bittersøt. Hvordan sorg og lengsel kan gjøre oss rikere», er både beslektet og annerledes. Den rommer historiefortelling, samtaler, forskning og biter av Cains personlige liv. Også her handler det om sinnelag, men mest om erfaringer, og om muligheten til å omforme lengsler og smerte til noe konstruktivt. Cain skriver: «Denne tanken – om å forvandle sorg til kreativitet, transcendens og kjærlighet – er kjernen i denne boka».

Selv om «Bittersøt» presenterer mye forskning, er boka også preget av at «det åndelige instinktet» i Caine våkner underveis i arbeidet. Det kan være litt krevende for skeptikerne blant oss, men her er vi lesere forskjellige. Cains utgangspunkt for å skrive boka, er undringen over at hun blir oppløftet av trist musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer