NRK mot terninger

Tordner mot NRK

En av NRKs mest profilerte bokanmeldere, Marta Norheim, holder ikke tilbake på kritikken mot arbeidsgiverens nye terningpolicy.

POPULÆR ANMELDER: Marta Norheim har anmeldt bøker for NRK i en årrekke. Hun har mottat en rekke utmerkelser, og i 2012 fikk hun pris for «fremragende nynorsk». Foto: Torstein Bøe / NTB
POPULÆR ANMELDER: Marta Norheim har anmeldt bøker for NRK i en årrekke. Hun har mottat en rekke utmerkelser, og i 2012 fikk hun pris for «fremragende nynorsk». Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangeårig bokanmelder i NRK, Marta Norheim, vil ikke lenger anmelde bøker for rikskringkasteren.

- Denne uka anmelder jeg sannsynligvis min siste bok, sier hun til Morgenbladet som først omtalte saken.

- Nekter å trille terning

Frustrasjonen kommer etter at NRK mandag besluttet at alle anmeldelser publisert på NRK.no skal vurderes med terningkast. Planen er at dette skal innføres etter sommeren, ifølge Journalisten.

NRK har tradisjon for å benytte seg av terningkast på film, serier, musikk og spill, men teater, bøker og annen kunst har sluppet unna den nå NRK-omdiskuterte vurderingsformen.

- Jeg vil svært gjerne nå ut til så mange som mulig, men vi må klare å finne på noe bedre enn terningkast her i allmennkringkasteren, skriver Norheim i en e-post til Dagbladet.

- Jeg kommer aldri til å trille en terning, tordner hun til Morgenbladet.

Grunnen er både enkel og sammensatt. Den erfarne anmelderen tror at for stort fokus på terningkast vil gå utover kvaliteten på anmeldelsene. Norheim mener at kvaliteten trolig vil bli redusert - både som forfatter - og den eventuelle leser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer