Anmeldelse: Henrik Elvejord Borg - «Text on the Beach»

Totalt åpenbare litterære mangler og svært problematiske sider

Uten helt å forstå det selv, stiller boka til «Ex on the Beach»-deltaker Henrik Elvejord Borg spørsmål ved produsentenes etikk.

MYE OPPMERKSOMHET: Henrik Elvejord Borg deltok i TVNorge-serien Ex on the beach, som vakte oppmerksomhet med drøye scener i løpet av høsten. Nå har Borg skrevet bok fra oppholdet. Foto: Toke Mathias Riskjær/TVNorge
MYE OPPMERKSOMHET: Henrik Elvejord Borg deltok i TVNorge-serien Ex on the beach, som vakte oppmerksomhet med drøye scener i løpet av høsten. Nå har Borg skrevet bok fra oppholdet. Foto: Toke Mathias Riskjær/TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det føles som evigheter siden årtusenskiftet, da kultforfatteren Stig Larsson rystet svensk offentlighet med nyskapende virkelighetslitteratur og Christer Falck vant Robinson-ekspedisjonen med spektakulære drittsekkfakter. Dette var starten på bølgen av selvbiografisk fiksjon og reality-tv som skulle skylle over oss de neste tiåra.

«Text on the Beach» er skrevet av Ex on the Beach-deltaker Henrik Elvejord Borg. Deltakeren i høstens drøyeste realityserie skriver bok om oppholdet, og holder fram Knausgård som et av sine litterære forbilder. Kan man med dette si at virkelighetslitteraturen og reality-tv endelig har fusjonert?

Møtereferat

De første hundre sidene av boka framstår mer som et møtereferat fra seriens produksjonsbyrå, enn en litterær tekst. Borg bruker mye tid på å kretse rundt hvilken bok dette skal bli, hvordan den vil bli mottatt. Forfatteren ramser opp litterære forbilder og bøker, men er ute av stand til å etablere en egen litterær stil eller dybde til stoffet han skriver om.

«Jeg vil bli en av de råeste forfatterne Norge har sett. Jeg har sett alle episoder av serien Californication utallige ganger, og Hank Moody har vært min store inspirasjon.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer