Kathrine Nedrejord:

- Trodde jeg skulle dø

- Jeg trodde jeg kom til å dø den natta jeg ble voldtatt. Da gjerningsmannen ble tatt, kom dødsangsten tilbake, sier Kathrine Nedrejord.

RYDDEPROSESS: Kathrine Nedrejord vil ikke kalle romanskriving terapi. For henne er det å skrive mer en måte å tenke på. Rydde i tankene. Tanker som nå er blitt til boka «Forbryter og straff». Foto: Jørn H. Moen
RYDDEPROSESS: Kathrine Nedrejord vil ikke kalle romanskriving terapi. For henne er det å skrive mer en måte å tenke på. Rydde i tankene. Tanker som nå er blitt til boka «Forbryter og straff». Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynte med et ‘hvorfor’. Hvorfor hendte dette akkurat henne? Hvorfor voldtar noen et annet menneske? Hvorfor gjorde han det?

- Jeg måtte finne noen svar. Prøve å forstå noe av det han påførte meg den natta, sier Kathrine Nedrejord (34).

Den norske forfatteren er på telefon fra leiligheten sin i Paris. Hennes nye roman handler om mannen som ble en hovedperson i livet hennes. Han som en sein nattetime i Paris ga henne livsvarig straff. Men mest handler den om hva det gjør med et menneske å bli voldtatt. Om hvordan kroppen ikke klarer å høre hva hodet sier. Om beina, de fysisk tunge beina. Om hvor umulig det ble å gå rundt alene, i sola, i de gatene der hun alltid hadde gått.

Det regnet den natta for fem år siden. Kathrine hadde vært ute med venner og sto utenfor inngangsdøra si noen bakgater unna Montmartre, da han plutselig var der. En mann med hettegenser og kaldt blikk. Etterpå, mens hun samlet sammen klærne han hadde revet av henne, trusa, den svarte kåpa, fant veska han hadde kastet fra seg etter å ha tatt mobilen hennes, så gråt hun ikke. Hun gråt da han tok tak i henne, da hun skjønte hva som skulle skje. Så kom det ikke en tåre de neste tolv timene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.