Anmeldelse: Will Smith og Mark Manson, «Will»

Var gjeldsslave

Will Smith skildrer sin reise til verdensberømmelse og ufattelig rikdom. Likevel er det ikke en suksesshistorie.

SYMPATISK: Det er noe sjarmerende improvisert, lekende og reflektert over biografien til skuespilleren og rapperen Will Smith. Foto: Lorenzo Agius
SYMPATISK: Det er noe sjarmerende improvisert, lekende og reflektert over biografien til skuespilleren og rapperen Will Smith. Foto: Lorenzo Agius Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har aldri vært en stor fan av Will Smith, men å lese hans selvbiografi «Will» har vært en fornøyelse. Jeg vil ikke gå så langt som Oprah Winfrey å si at det er den beste biografien jeg noensinne har lest. Men den har vært en ypperlig anledning til å ta fram hans filmer og låter, og sette meg inn i hans kunstneriske univers og liv.

Will Smith ble født 25. september 1968 og vokste opp i «Vest-Philly», som den stedsbevisste rapperen og filmstjernen kaller det. Hans hardtarbeidende far og intellektuelle mor ville at det skulle bli noe av gutten, så han gikk på en hvit skole inntil også foreldrene skjønte at han ble utsatt for rasisme. Men for fantasifulle og kreative Smith, ble rap viktigere enn utdannelse. Sammen med en kamerat satset han fullt og helt på duoen «DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince», og allerede med deres første album satte de Philadelphia på det New York-dominerte verdenskartet.

Ja, så enkelt begynner Will Smiths framstilling av sin fantastiske karriere. Raust, nedpå og likestilt skildrer han livet sitt. Tidvis blir det i overkant detaljert, men det er noe sjarmerende improvisert, lekende og reflektert ved teksten som får leseren til å spørre seg hva Smith egentlig forsøker å fortelle med sin tilsynelatende suksesshistorie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer