Erlend Elias i podkasten «Lettlest»:

- Var livredd

TV-personlighet og stylist Erlend Elias har aldri våget å fortelle venninna Unni Lindell at hun har gitt ham traumer for livet.

PODKAST-GJEST: Hva leser Erlend Elias for tiden? Hvilke bøker har gjort sterkest inntrykk på ham og hvor kom leselysten hans fra? Det er tema i denne ukas podkastepisode av «Lettlest». Foto: Kristin Svorte
PODKAST-GJEST: Hva leser Erlend Elias for tiden? Hvilke bøker har gjort sterkest inntrykk på ham og hvor kom leselysten hans fra? Det er tema i denne ukas podkastepisode av «Lettlest». Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var 14 år, det var påske og jeg leste min første krimbok - av Unni Lindell. Jeg ble så pisse redd at jeg måtte sove sammen med pappa, og jeg tør fortsatt ikke å gå ut av døra i Nord-Norge når det er mørkt. Hun skremte livskiten ut av meg, forteller Erlend Elias Skoglund Bragstad i andre episode av Dagbladets nye podkast «Lettlest» som kom ut i dag.

Første episode ble sendt i forrige uke, med Jo Nesbø. I likhet med Nesbø, har Elias lest bøker siden han var guttunge, og mens Nesbø vokste opp med en mor som var bibliotekar, vokste Elias opp med en pappa som var det.

Gråt av «Hvem Hva Hvor»

Foruten å fôre sønnen med bøker, hadde faren hele samlingen av Aftenpostens årsleksikon «Hvem Hva Hvor», som Erlend smugleste.

- Jeg tok dem med meg i senga for å lese hvem som hadde dødd. Og jeg gråt og gråt. Jeg husker det året Hanna Kvanmo døde, det var så fælt!

Så mye opptok dødsfallene unge Erlend, at faren til slutt låste samlingen inne på kontoret sitt.

Sitter i kroppen

Det er Dagbladets Sigrid Hvidsten som i podkasten «Lettlest» intervjuer kjente mennesker om hvilke bøker som har gjort størst inntrykk på dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer