- Det var en ensom oppvekst, som å være i et fengsel.
Thomas Korsgaard (27) får et alvorlig drag over ansiktet.
– Barn er så lojale overfor sine foreldre. Selv om de vet at det foreldrene gjør er feil, vil de ikke si det til noen. Da kan det skje noe med foreldrene. De går rundt med en hemmelighet de ikke vil dele, men som de håper at noen vil oppdage, sier Korsgaard.
Fram til da har den unge, danske forfatteren smilt, ledd og takket for at vi vil snakke med ham om debutromanen «Hvis det skulle komme et menneske». Men bak suksesshistorien, lurer hele tiden den dystre tematikken i oppvekstromanen. Den skildrer et hjem preget av fattigdom, ulykker, vold og depresjon. Romanen er blitt en salgssuksess og hylles av kritikerne for sin særegne blanding av humor og alvor. Et intervju med Korsgaard byr også på begge deler.
Forfatteren vokste opp i Nørre Ørum på Midt-Jylland, på en gård som han mener likner den i debutromanen – preget av både fysisk og emosjonell vanskjøtsel.
– Jeg elsket å lese som barn, og ville bli forfatter. Men det var urealistisk å bli forfatter der jeg kom fra, der drev folk med praktisk arbeid. Det var bare én som kalte seg kunstner, men alle sa hun var «for viderekomne» – en merkelig person. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne bli forfatter, sier han, mens tatoveringen på venstre arm, som lyder «Dette er virkeligt», understreker det han sier.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger