Vigdis Hjorth:

Vekker oppsikt på internasjonal liste

Vigdis Hjorth og Dag Solstad har begge bøker på the New Yorkers liste over årets beste bøker.

BEST: Ifølge The New Yorker er Vigdis Hjorth en av de beste forfatterne redaksjonen har lest i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB
BEST: Ifølge The New Yorker er Vigdis Hjorth en av de beste forfatterne redaksjonen har lest i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske magasinet «The New Yorker» har kåret de 14 bøkene de mener var best i 2021. Hele to norske forfattere er med på den eksklusive kåringen som inneholder både skjønnlitteratur og sakprosa: Vigdis Hjorth med boka «Leve posthornet!» og Dag Solstad med boka «Ellevte roman, bok atten».

Om Hjorth skriver magasinet.

- Vigdis Hjorths «Leve posthornet!» er en kjapp, mørkt morsom roman om eksistensiell fortvilelse, kollektivt engasjement og norsk postvesen. Denne gjort meg i godt humør løftet i dette merkelige, urolige året, skriver The New Yorker.

Dag Solstad skapte latter hos The New Yorker-journalisten på grunn av kontrasten mellom bokcoverets innbydende utseende, og dens dystre innhold.

- Jeg oppdaget første gang «Roman 11, bok 18» av den store norske romanforfatteren Dag Solstad, på en lys, varm dag, på en tur med noen venner som var på besøk utenbys fra. Jeg var beruset av det fine været og det nydelige bokomslaget, mørkegrønn og kremfarget. Jeg kjøpte den i lykkerus med vennene mine. Da var det nesten morsomt å oppdage hvor nådeløst dyster boka er, skriver The New Yorker.

Dag Solstads roman kom opprinnelig ut på norsk allerede i 1992, og «Leve posthornet» kom på norsk i 2012, men begge romanene ble utgitt i USA i høst til strålende kritikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer