Emilie Nereng i Leselyst:

- Veldig «basic bitch» å si

- Jeg vet det er veldig «basic bitch» å si, sier Emilie Nereng når hun skal fortelle hvilken romankarakter hun ville ligget med.

ROMANKARAKTER: Emilie Nereng er matinfluenser og har nettopp kommet med boka «Sunnere livsstil». Hun har tidligere skrevet mye om seg selv, men skulle gjerne vært en skjønnlitterær karakter i en roman av Anne B. Ragde. Foto: Sara Johannessen Meek
ROMANKARAKTER: Emilie Nereng er matinfluenser og har nettopp kommet med boka «Sunnere livsstil». Hun har tidligere skrevet mye om seg selv, men skulle gjerne vært en skjønnlitterær karakter i en roman av Anne B. Ragde. Foto: Sara Johannessen Meek Vis mer
Publisert

Hva leser du nå?

– «Thinking, fast and slow» av Daniel Kahnemann. Fikk den til jul, og den forklarer hvordan vi tenker og tar beslutninger. Jeg liker alt som har å gjøre med psykologi. Denne er interessant og gjør deg mer bevisst på dine egne tankemønstre.

Hvilken bok har gjort uutslettelig inntrykk på deg?

– «Lost connection» (på norsk, «Frakoblet», red.anm.) av Johann Hari. Den er rett og slett veldig bra, og nyttig for alle. Den tar tak i en problemstilling de færreste snakker om, nemlig at vi har mistet fellesskapet i det samfunnet vi lever i – og hvordan det påvirker oss. Relasjoner er viktigere enn antatt. Man skal ikke alltid dyrke individualismen som vi særlig gjør på sosiale medier.

Hvilken forfatter skulle skrevet boka om deg?

– Jeg har jo skrevet mye om meg selv i løpet av mitt liv, så nå ville jeg elsket å lese om meg selv i en skjønnlitterær fortelling. Skrevet av Anne B. Ragde. Hun er et utrolig menneske og har en unik evne til å skildre karakterer.

Hvilken selvhjelpsbok leste du sist?

– «Reclaiming Yourself from Binge Eating» av Leora Fulvio. Jeg ønsket å lære mer om overspisingslidelse som research til den nyeste boka mi, og denne er en av de beste jeg har lest om temaet. De fleste av oss har et emosjonelt forhold til mat, og det er veldig nyttig å forstå hvordan det påvirker oss.

Hvilken bok har du smuglest?

– Jeg syns ikke det er flaut å lese noe som helst, men jeg leste ei bok i høst og så likte jeg den så godt at jeg etter 30 sider anbefalte den til mamma. Etter å ha lest videre, innså jeg at sexskildringene var utrolig tydelige. Hadde jeg lest hele først, ville jeg kanskje ikke anbefalt den like hjertelig.

Hvilken romankarakter kan du ikke fordra?

– Martin Vanger, den sadistiske psychoen i i Stieg Larssons bok «Menn som hater kvinner».

… og hvem ville du ligget med?

– Vet det er veldig «basic bitch» å si, men, Christian Grey fra Fifty Shades-serien. Jeg leser mest fagbøker, og der er det dessverre ikke like mange sexy mannlige karakterer. Et stort potensial her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer