Sara Omar

Vil avsløre «hykleriet innen islam»

Sara Omar (34) skriver om barneprostitusjon i moskeer og kvinner som voldtas med Koranen i hånd. For å avsløre det hun kaller hykleriet innen islam.

MODIG: Den dansk-kurdiske forfatteren Sara Omar har skrevet romaner som kalles Danmarks modigste. Du skal ikke lese lenge før de mest utenkelige grusomhetene dukker opp. Foto: Politikens forlag
MODIG: Den dansk-kurdiske forfatteren Sara Omar har skrevet romaner som kalles Danmarks modigste. Du skal ikke lese lenge før de mest utenkelige grusomhetene dukker opp. Foto: Politikens forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frmesk har sluttet å snakke. Hun har sluttet å spise. Den lille jenta er blitt misbrukt, fysisk og psykisk og i moskeen blir småjenter solgt av imamen i såkalte gledesekteskap for en time eller tre. Frmesk flykter etter hvert til Danmark, men ondskapen mot henne fortsetter. Og den slutter absolutt ikke etter at hun blir giftet bort.

- Jeg har mange likheter med Frmesk. Hun er mitt hjertebarn. Hun er også symbolet på det misbrukte barnet og den undertrykte kvinnen, men hun er like mye en sterk sjel, og et håp, sier Sara Omar om hovedpersonen i sine to bøker.

Sannsynligheten er stor for at Sara Omar har sett på deg fra bokcoveret til «Dødevaskeren». Romanen til den dansk-kurdiske forfatteren ble utropt til årets viktigste og modigste i Danmark for tre år siden, og med perfekt makeup borer hun blikket i alle som vil åpne øynene for det som kan skje med kvinner og barn i den muslimske verden. Du skal ikke lese mange sider i bøkene hennes før du møter en nesten utenkelig menneskelig grusomhet.

I mai i år kom oppfølgerromanen oversatt til norsk. På omslaget av «Skyggedanseren» er makeupen like perfekt, men Sara Omars øyne er lukket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer