BAKGÅRDSFEST: Hvis du bor i et borettslag med en stor felleshage, er det fristende å invitere over noen gode venner og ha en real sommerfest når solen varmer langt utover kvelden. Kanskje får du tilsnakk fra en sur nabo som viser til ordensreglene, men det er faktisk grenser for hvor strenge disse reglene kan være. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BAKGÅRDSFEST: Hvis du bor i et borettslag med en stor felleshage, er det fristende å invitere over noen gode venner og ha en real sommerfest når solen varmer langt utover kvelden. Kanskje får du tilsnakk fra en sur nabo som viser til ordensreglene, men det er faktisk grenser for hvor strenge disse reglene kan være. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.Vis mer

Regler i bygård, borettslag og sameie

Du kan ikke alltid bli nektet å ha fest i borettslaget

Når er det greit å sende naboklage eller ringe politiet?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Se for deg følgende scenario: Du har flyttet inn i ny bolig og vil arrangere innflyttningsfest med et knippe gode venner. Siden solen er oppe til langt ut på kvelden og leiligheten er liten, tenker du at det er en god idé å ha festen i borettslagets felleshage.

Du gir nabovarsel til de andre beboerne, men dagen før festen kommer en av naboene på døren og sier at du ikke får bruke felleshagen til privat fest med henvisning til borettslagets ordensreglement. «Javel», tenker du. «Da får vi vel være presse oss sammen inne hos meg, og så kan folk lufte seg på balkongen om de trenger det».

Den store festdagen kommer, det er god stemning, du spiller musikk og det danses og skåles. Balkongdøren er åpen, for å slippe inn luft og for at de som vil kan ta seg en røyk. Men, så ringer det på døren, og samme nabo står utenfor og sier at det ikke er lov å røyke på balkongene, det står også i ordensreglene. «Hvis dere ikke demper dere og slutter å røyke, ringer jeg politiet», sier naboen surt og tramper ned trappen til sin leilighet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn