Konkurs for klesgigant i Norge

Jobber på spreng for å finne nye drivere etter at samtlige Superdry-butikker i Norge har begjært seg konkurs.

KONKURS: Samtlige av selskapet Superdrys butikker i Norge har begjært seg konkurs. Bildet viser selskapets butikk på Oslo City. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
KONKURS: Samtlige av selskapet Superdrys butikker i Norge har begjært seg konkurs. Bildet viser selskapets butikk på Oslo City. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Framtiden til de fleste av klesgiganten Superdrys butikker i Norge er høyst usikker, etter at det ble åpnet konkurs hos selskapets norske franchisetager i formiddag.

Det bekrefter bostyrer, advokat Stine Dalenhag Snertingdalen, overfor Dagbladet.

- Jeg har jobbet med mitt team siden i formiddag med å få oversikt over hva det dreier seg om, for å se om det er mulig å selge noen av butikkene. Målet er å finne nye drivere, sier Snertingdalen.

Bostyreren sier de har noen spor de følger, men at de er på utkikk etter potensielle drivere.

- Ifølge franchisegiver, som jeg har hatt samtale med i dag, har det vært godt salg i Norge. Det er først og fremst kostnadene som har vært et problem, sier Snertingdalen, som ikke ønsker å utdype ytterligere.

- Vi har dårlig tid

Det er ikke kleskjeden Superdry, men selskaper som har franchise på klesmerket i landet, som er slått konkurs. Det er begjært konkurs i samtlige butikker i Norge.

- Butikkene i Norge er registrert som hvert sitt selskap. De er alle begjært konkurs, men det er ikke åpnet konkurs i samtlige.

Snertingdalen sier samtidig at det haster å finne potensielle nye eiere.

- Vi har dårlig tid. Vi bør finne en løsning i løpet av helgen, sier hun.

Holdes åpent

Samtlige butikker i Norge holder åpent inntil videre.

Mellom 40 og 60 ansatte kan bli rammet av konkursen, opplyser bostyrer.

- Butikkene vil nok holdes åpne mens vi jobber for å finne en løsning. Vi skal sende ut informasjon til de ansatte, og vil forsøke å holde dem løpende oppdatert så godt vi kan, sier Snertingdalen.

Superdry er representert med butikker følgende steder i Norge:

Oslo City, Bogstadveien, Strømmen Storsenter, Sandvika, Jessheim, Vestby, Drammen og Bergen.

Klesmerkets butikk i Trondheim drives imidlertid allerede uavhengig, og er ifølge butikksjef Ingvild Hvalstad ikke rammet av konkursen.

KLESGIGANT: Superdry opplyser at de har 515 utsalgssteder i 46 land. Foto: NTB Scanpix
KLESGIGANT: Superdry opplyser at de har 515 utsalgssteder i 46 land. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til at selskapets åtte butikker i landet er begjært konkurs, er det også åpnet konkurs i SDR Norway AS - som tilsynelatende administrerer de norske butikkene.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en uttalelse fra selskapets ledelse i Norge.

Den første Superdry-butikken åpnet i London i 2004. Siden har selskapet vokst til å bli en tungvekter. Ifølge egen hjemmeside har den britiske klesgiganten 515 utsalgssteder 46 land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer