Kosmetikkgigant konkurs

Cosmetic Group, selskapet som blant annet eier butikkjedene Vita og Loco, har begjært seg konkurs. 1300 ansatte rammes.

BERØRT: 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BERØRT: 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konkursen rammer driften av 207 franchisedrevne Vita-butikker i hele Norge, med totalt 1000 ansatte, bekrefter selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Selskapet viser til at varehandelen i Norge er i rask endring, og at kosmetikkjedene Vita og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet.

- Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder. Det siste året har vi reposisjonert Vita, etablert lavpriskonseptet Loco, samt intensivert satsningen på netthandel og digitalisering, sier Kristina Johansson, administrerende direktør i Cosmetic Group, i pressemeldingen.

BARBIE: For noen er sminke et hverdagslig ork. For Stephanie er det en livsstil. Video: Stephanie Stokkvik / YouTube. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Hun ble ifølge Dagens Næringsliv hentet inn som ny administrerende direktør i selskapet i fjor høst. Ett år seinere er det slutt.

«Styret i Cosmetic Group AS har nå konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede», skriver selskapet.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital- og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Johansson.

I tillegg til at 1000 ansatte i Vita-butikkene rundt om i landet blir rammet, berører konkursen også 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo, selskapets logistikkvirksomhet i Mjøndalen og de 23 egeneide Loco-butikkene, opplyser selskapet.

MAKEOVER: Martine Lunde er aktuell som programleder for programmet «Glow up», men får seg en overraskelse når hun selv skal sminkes av en mindre erfaren sminkør. Video: Rød Løper Vis mer

Cosmetic Group AS hadde i 2018 en omsetning på 1,35 milliarder kroner. Oppkjøpsfondet FSN Capital eier 60 prosent og Norgesgruppen eier 40 prosent av selskapet.

- Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål. Det er mange som blir berørt av denne vanskelige situasjonen, og det beklager vi, sier Patrice Jabet i FSN Capital Partners.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer