Kosmetikkgigant konkurs

Cosmetic Group, selskapet som blant annet eier butikkjedene Vita og Loco, har begjært seg konkurs. 1300 ansatte rammes.

BERØRT: 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BERØRT: 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konkursen rammer driften av 207 franchisedrevne Vita-butikker i hele Norge, med totalt 1000 ansatte, bekrefter selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Selskapet viser til at varehandelen i Norge er i rask endring, og at kosmetikkjedene Vita og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet.

- Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder. Det siste året har vi reposisjonert Vita, etablert lavpriskonseptet Loco, samt intensivert satsningen på netthandel og digitalisering, sier Kristina Johansson, administrerende direktør i Cosmetic Group, i pressemeldingen.

Hun ble ifølge Dagens Næringsliv hentet inn som ny administrerende direktør i selskapet i fjor høst. Ett år seinere er det slutt.

«Styret i Cosmetic Group AS har nå konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede», skriver selskapet.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital- og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Johansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer