Forsikringen dekket ikke ULYKKEN

IKKE DEKKET: Norunn Langøy er lenket til rullestolen etter trafikkulykken i Tunisia 3.januar i år. STAVANGER (Dagbladet): - Ingen erstatning - du har ingen ulykkesforsikring! Det var den brutale meldingen Norunn Langøy (43) fikk hos Gjensidige. Halvannen måned etter den skjebnesvangre ferieturen til Tunisia, er Norunn lenket til rullestolen. Helårs reiseforsikring dekket ikke ulykke.

Men Gjensidige sier at de vil dekke utgiftene hennes likevel.

- Det er bittert. I flere år har jeg hatt reiseforsikring, og jeg trodde jeg var helgardert. Før i tida tegnet jeg forsikring i Europeiske hver gang jeg skulle ut å reise. Så fikk jeg rådet fra Gjensidige, der jeg hadde alle mine andre forsikringer, om at jeg burde tegne en helårs reiseforsikring der. Den skulle dekke det samme, men til en rimeligere pris. Det har aldri falt meg inn at den ikke dekket ulykke.

Reisevante Norunn Langøy smiler tappert.

Drosjeturen i byen Sousse i Tunisia snudde opp ned på livet hennes.

Jobben på sjukehjemmet kan hun se langt etter. Ei uke etter at hun kom hjem fra ferien oppsto lammelser i blære og tarm. Nå klarer hun ikke lenger å gå.

Beklager

Forsikringsselskapet Gjensidige viser til at Norunn Langøy har en forsikringsavtale som ikke gir grunnlag for utbetaling. Selskapet beklager om det er slik at hun ikke fikk opplyst at hun måtte tegne en tilleggsforsikring for å være dekket ved eventuell ulykke. Over telefon har selskapet tilbudt erstatning. Siden har hun verken hørt eller sett noe til pengene.

Administrerende direktør Olav Nøkling i Gjensidige Rogaland bekrefter imidlertid overfor Dagbladet at Langøy vil få dekning i den grad det er nødvendig:

- Vi lar den tvil det er rundt hva som skjedde den gangen hun tegnet forsikringen, komme Langøy til gode.

I mellomtida renner betydelige summer ut til medisiner og drosje:

- For ikke å snakke om tapt arbeidsfortjeneste. Jeg er enke, har gjeld og en datter på femten år å forsørge, sier den 43 år gamle firebarnsmoren.

Uten lege

Det var 3. januar om ettermiddagen marerittet begynte. En drosje kjørte i full fart inn i bilen hun satt i sammen med samboeren og et annet par fra Bergen. Norunn ble slynget framover. Hun hadde verken sikkerhetsbelte eller nakkestøtte.

Kaoset etterpå er en historie for seg. Det tok flere timer før de norske turistene ble kjørt til politiet, og det var liten hjelp å få. Heller ikke reiseselskapets guide klarte å få lege til hotellet der Norunn oppholdt seg med store smerter.

Les liten skrift

Etter mye om og men fikk nordmennene omsider tak i drosjesjåførens navn og navnet på den ansvarliges forsikringsselskap.

Først da Norunn Langøy kom hjem til Stavanger halvannet døgn seinere, oppsøkte hun lege. Diagnosen var en kraftig whiplash. Noen dager etter satt hun i rullestol.

- Med mine bitre erfaringer råder jeg folk til å sjekke reiseforsikringen nøye. Les alt med liten skrift!