Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- FRYKTER automat- stasjonene

BRUMUNDDAL/SKIEN (Dagbladet): - Jeg er redd for utviklingen. Jeg fykter at det om noen år bare er ubetjente automatstasjoner igjen, sier Atle Esbjørnsen, som driver Brumunddal Shellservice.

Konkurransen fra automat-konkurrenten Smart har han hatt siden juni i fjor. Siden da har han tapt salg av 150 000 liter bensin, nå er han redd utviklingen kan føre til redusert bemanning på stasjonen.

Når folk ikke kommer innom for å kjøpe bensin, blir det samtidig færre kunder som kjøper kiosk og kolonialvarer.

Mister to årsverk

- Det er snart ikke behov for å holde døgnåpent for oss lenger, derfor vurderer vi å stenge tidligere. Det vil bety at vi må redusere med to årsverk.

Esbjørnsen mener kundene lager ris til egen bak. Når de svikter de betjente stasjonene, mister de på lengre sikt også muligheten for å få god service. Siden 1934 har stasjonen i utkanten av Brumunddal tilbudt oljeskift og enkel service, melk har den solgt bare i åtte-ni år.

- I den kalde perioden vi har hatt nå i vinter, har folk oppdaget oss igjen. Vi tilbyr menneskelig service, ikke bare bensin.

Både Esbjørnsen og kollega Jan Egil Bråthen på Statoil-stasjonen i Askim er tross konkurransen relativt optimistiske - i alle fall på kort sikt.

Ingen duell

- Vi følger godt med på prisene på Jet-stasjonen ved siden av, men vi lar oss ikke utfordre til duell. De som driver stasjonene i Askim har snakket seg imellom, derfor forsøker vi å holde fast pris på bensinen, sier Bråthen.

I Askim har bensinstasjonene hatt konkurranse fra automatstasjoner i et par år. Til nå har situasjonen vært levelig, men Bråthen ser alvorlig på tilstandene i Kongsberg, med opp til tre kroner eller mer i rabatt. Sprer bensinkrigen seg, begynner varsellampene å lyse.

- Hvis det skulle sprekke her også, vil det bli kaos, sier Jan Egil Bråthen.