KLARE FOR BENSINKRIG

SKIEN(Dagbladet): Hydro-Texaco er klare for full krig mot billig-stasjonene. De ti første ubetjente lavprisstasjonene er allerede i gang, mens ti nye vil åpne i løpet av året. - Reduserer Jet eller Smart prisene, følger vi etter, sier salgsleder Thron Sperre Olsen.

Hittil har Hydro-Texaco nøyd seg med å gjøre om eksisterende kortstasjoner til lavprisstasjoner, men allerede i mars vil den betjente stasjonen på Liertoppen bli automatisert og følge opp den nye trenden.

Reiser nordover

- Innen år 2000 skal vi ha 40-50 ubetjente lavprisstasjoner på landsbasis, fortsetter salgslederen, som har strategien klar: Hydro-Texaco skal konkurrere, også om automatmarkedet.

I motsetning til Jet og Smart, ønsker ikke konsernet å begrense seg til de største byene.

Før sommerferien vil såkalt gul lavprisstasjon være etablert i Sandnessjøen i Nordland. I tillegg er flere andre under planlegging i den nordlige landsdelen.

- Vårt mål er ikke først og fremst å være billigst, men vi vil følge de andre stasjonene. Kanskje vil vi noen ganger være noen øre rimeligere, andre ganger tilsvarende dyrere, men vi følger nøye med på hva de andre gjør - hver dag.

Dyre stasjoner

Selskapets ønske er å ha tilbud med både ordinære stasjoner og ubetjente lavprisstasjoner.

På de ubetjente vil prisene alltid ligge minst 45 øre lavere enn på tilsvarende betjente pumper.

Likevel gir ikke Hydro-Texaco ved dørene. Pumpene og automatene på de ubetjente stasjonene er dyrere enn de ordinære, derfor gjøres grundige markedsanalyser før de blir etablert.