Vaskemaskinen svikter deg MEST

Du kan stole mer på tingene dine. Oppvaskmaskinen, TV-en og telefonsvareren går ikke så ofte i stykker som de gjorde for få år siden. Dette viser en ny britisk undersøkelse.

Det er dyrt å kjøpe maskinene du trenger til hverdagslivet ditt. Derfor er det ekstra surt når du etter kort tid må punge ut til reparasjoner.

Ifølge en undersøkelse gjort av det britiske forbrukermagasinet WHICH?, har mange av våre elektriske hjelpemidler blitt mer pålitelige. Det har skjedd i løpet av rekordkort tid, fra 1991 til 1995.

Vaskemaskiner gir oss problemer oftest, skal vi tro undersøkelsen, mens telefonsvarere er blitt over dobbelt så pålitelig i løpet av den korte perioden.

Sammenlikner funn

I fjor undersøkte magasinet 40 000 svar fra eiere av ulike husholdningsmaskiner. Funnene er sammenliknet med en liknende undersøkelse gjort i 1991.

WHICH? har ut fra funnene kunnet skille ut de merkene som er mest pålitelige for deg som forbruker.

Inntil seks år gamle produkter er tatt med i testene. Alderen er tatt med i betraktning, fordi det viste seg at de eldste produktene gikk i stykker oftere enn de nye.

· En tredjedel færre oppvaskmaskiner gikk i stykker over en 12 måneders periode ved fjorårets undersøkelse sammenliknet med den fra 1991.

· Gapet mellom hvor ofte de mest pålitelige telefonsvarerne og de minst pålitelige telefonsvarerne gikk i stykker, var tre ganger større i 1991 enn i fjor.