Her er Egils skreddersydde vinnerhus

SANDNES (Dagbladet): Egentlig hadde Egil Andreas Kverneland tenkt å bygge seg et tradisjonelt Sørlands-hus. Men tomta var for bratt. Hos den lokale byggeprodusenten ble hans nye hus spesialtegnet. Så bra ble det at Dagbladets jury kåret det til Norges fineste.

- Det var moro. Jeg er storfornøyd med huset, så dere har nok valgt riktig, sier Egil Andreas Kverneland fra Sandnes. For to år siden bestemte han seg for å bygge hus på en kommunal tomt i Sandnes. Terrenget var vanskelig, så han søkte råd hos den lokale ferdighusprodusenten Klepp Hus i Sandnes.

Prislapp: 650000 kroner

-Jeg hadde på forhånd satt en økonomisk ramme for hva huset skulle koste. Det huset jeg egentlig hadde mest lyst på, passet ikke til tomta. Klepp Hus tilbød seg å tegne et hus spesielt for oss, og dette ble resultatet, sier Kverneland.

Det tok tre måneder til huset sto ferdig i mai 1998. Prislappen for selve huset var 650000 kroner ferdig levert. Totalprisen ble på rundt 1,3 millioner kroner inkludert tomt. Etter å ha sett resultatet bestemte Klepp Hus seg for å ta huset inn i katalogen dette året.

- Dette er et hus som passer godt i litt ulendt terreng. Jeg synes det er både moderne og tradisjonelt på én gang, sier Egil. Huset består av tre soverom, avskjermet kjøkken og en stor stue med direkte utgang til balkong.

{ndash}Jeg vet ikke hva som var avgjørende for at jeg valgte dette huset. Jeg stolte på leverandøren, sier Egil.

Jobber målrettet

Hos produsenten Klepp Hus sto jubelen i taket da de fikk vite at de stakk av med førsteprisen. Det lille firmaet leverer hvert år om lag 60-70 ferdighus i Stavanger-regionen.

- Dette var oppløftende. Vi har jobbet målrettet med byggeskikk i mange år, og samarbeider med et lokalt arkitektkontor for at løsningene skal bli best mulig, sier administrerende direktør Geir Vasshus i Klepp Hus.

- Vi vektlegger veiledning før bygging. Først ser vi tomta, deretter finner vi et hus som passer. Slik blir resultatet best, sier Vasshus. Katalogen blir mer et idémessig utgangspunkt for det videre arbeidet.

- Det er to ting med en bygning. En må tenke både på bruken og skjønnheten. Enhver byggherre må ta hensyn til at det bygget en setter opp, er utsikten til naboen, sier Vasshus.

TRIVES GODT: Egil trives i Norges fineste ferdighus. Til våren skal utearealene opparbeides.
STUE: Stua er på 36 kvadratmeter og har direkte utgang til utearealer.
KJØKKEN: Det flislagte kjøkkenet på elleve kvadratmeter frå skryt av panelet.