
NYHETSSAKER INNEN: MATREISEN

Juletorsk med en vri

Surf, strand og supermat

Tror du at du bare får servert gulasj i Budapest? Da må du tro om igjen

Kjøkkenrebellene i Flandern

Spis som en sumobryter

Mener det finnes flere oppskrifter på geitestuing enn det er landsbyer på Fuerteventura

Noe av hemmeligheten bak Røros' matsuksess tilskrives byens lange innvandringshistorie

På Kongsvold har de eksperimentert i 19 år med å lage den perfekte retten av moskus fra Dovre

Helt siden The Ritz åpnet dørene for 110 år siden, har ettermiddagsteen vært en av Londons aller mest fasjonable

Når sjøen trekker seg tilbake utenfor den lille galiciske byen, starter kvinnene å plukke hjerteskjell på stranda

- Den aller beste skreimiddagen serveres hjemme hos noen lokale

Grillen på toppen av Ildfjellene er garantert mye større enn din

Den gamle sildeoljefabrikken i Melbu har blitt restaurant med kortreist mat

I Warszawa er vodka til maten siste skrik

St. Lawrence Market har vært en naturlig møteplass i Toronto i over 200 år

Kæstur hakarl skal være både sunt og smakfullt, men lukter død og jævelskap

Liker du både ski og kos er Geilo en av landets mest komplette vinterdestinasjoner

Bruker 36 timer på hver ladning: Guillaume Schou baker de beste croissantene i hele Paris

Snart forstår du hvorfor Jesse McTavish' retter har blitt så populære på Instagram

Når Verity bærer ut dagens første «roast dinner», vet du hvilken dag det er i uka

Bergensbryggeriet 7 Fjell har gått fra null til ti millioner i omsetning på ett år

Har over 600 sushisteder: Ikke rart Vancouver kalles Nord-Amerikas sushihovedstad

Det er vanskelig å forklare hva «pjalt» er, men nesten alle på Røros har sin egen oppskrift

Bli med på «en fika» på Sveriges beste konditori

Skistedet Åre har hele 65 restauranter

Glem tapas. For virkelige godbiter ved bardisken skal du dra til San Sebastián

- Det viktigste vi kan gjøre nå, er å få folk til å reise til Nepal igjen

I Nederland er indonesisk mat like vanlig som kjøttkaker med brun saus i Norge

Med et fiskemarked bygd som en kirke, er Göteborg en by skapt for gastronomer

I Mathallen i Tromsø finner du Nord-Norge på menyen

Hver helg fylles plassen bak The Royal Festival Hall med små telt med gasskjøkken og kullgriller

- Piroger er for polakker som pizza er for italienerne

I nesten 100 år har fiskemarkedet Tsukiji vært en av Tokyos mest sagnomsuste reiseopplevelser

Cocktailtrend fra USA brer seg i alle store norske byer

Jerseys mest spesielle fiskerestaurant finner du i en tysk bunker fra andre verdenskrig

Østers fra Grebbestad går for å være blant verdens beste: - Det er som å få et kyss av havet

Drar du til Trinidads fineste strand, er det like mye for «Bake and Shark» som for å bade

At Portugal ble en stormakt skyldes blant annet Vasco da Gama og norsk klippfisk

Latvias svar på Jamie Oliver lager en forrett som er det perfekte partytrikset

Grønnsakene må komme med fly, men reinsdyret kommer fra rett utenfor døra på Svalbards beste restaurant

- Jo da, hummer er godt det. Men her i Maine blir det litt som å spise kylling

Smaken av Seychellene er litt Asia, litt Afrika og litt Europa

På Ulsåkstølen i Hallingdal serveres bare ekte varer med lange tradisjoner

Fra Cáceres kommer paprikaen som farger alle de spanske chorizopølsene røde

Solnedgangen i Manila er en miks av farger, akkurat som maten

Her er navnene du må kunne på menyen, så du slipper få servert marsvin og egg med foster

I Extremadura sørvest i Spania går verdens mest eksklusive svin på skogen

At Bologna er kjent som «Den fete» kan virke som en fornærmelse, men er det stikk motsatte

Lincoln er kjent for svinepølser, ost og sin storslåtte gotiske katedral

Midt i Granada finnes en liten himmel av bare sjokolade

Her er arkitekturen, kulturen og maten italiensk, men du er faktisk i Boston
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.