NRK2 får kritikk: - for hipt og urbant

«Ungdomskanalen» NRK2 reflekterer ikke hovedstrømningene blant norske ungdommer. Kanalen er både for smal, urban og Oslo-orientert til å være interessant for flertallet i målgruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer kommersielt

- NRK2 speiler et helt annet bilde av ungdomskulturen enn for eksempel Petre. Den kommersielle delen av ungdomskulturen, som store deler av de unge seerne er opptatt av, burde være mer til stede, sier lederen i Allmennkringkastingsrådet, professor Jostein Gripsrud.

Dommen over den politisk korrekte ungdomskanalen er mildt sagt overraskende. Rådet mener at kanalen bør gi plass for populære serier som «Friends» og «Melrose Place», og konkluderer med at dette handler om å gi større ungdomsgrupper en følelse av at kanalen henvender seg til dem.

For smal

Kritikken omfatter også NRK2s egne produksjoner, som Gripsrud karakteriserer som «highbrow» - programmer laget av vellykkede samfunnsbevisste mennesker for likesinnede med tilsvarende interesser.

- De unge seerne presenteres for programmer som er av en helt annen karakter enn det flertallet er interessert i å se på, sier han.

- Kan profilen virke ekskluderende?

- Det er et negativt ladet uttrykk. Men for å si det på en annen måte: kanalen er ikke tiltrekkende nok, sier medieforskeren.

Han tror kanalen vil være tjent med å sende flere programmer som har et bredere nedslagsfelt i aldersgruppa den retter seg mot.

- Mange av programmene i NRK2 er rettet mot ungdom som er spesielt opptatt av samfunnsspørsmål. Det er vel og bra, men kanalen mangler program som er mer «mainstream», sier Jostein Gripsrud.

- Er kanalen rett og slett for smal?

- Den er i hvert fall ikke bred nok til at ungdommen ønsker å se på den, konkluderer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer