Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Forbrukslån

Lån fra 10.000,- til 500.000,- uten sikkerhet. Søknaden blir vurdert av 19 banker og du får det beste tilbudet.

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp 2) Fyll ut resten av søknaden hos Axo Finans 3) Vi sender deg det beste tilbudet

Hvor mye ønsker du å låne?

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Forbrukslån

I samarbeid med låneagenten Axo Finans forteller vi deg alt du trenger å vite om forbrukslån.

Hva er et forbrukslån?

I dag er det mange som tilbyr forbrukslån, men å finne de beste tilbudene kan være en utfordring. Søk om lån via en låneformidler, så slipper du å lure på om du har mottatt et godt tilbud.

Alt om forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån som vanligvis går til forbruk, derav navnet. Lånet kan brukes til hva du måtte ønske, enten det er å pusse opp, sende bilen på service, reise på ferie eller noe helt annet. Bare fantasien setter grenser, men husk at pengene skal betales tilbake.

Før du takker ja til et forbrukslån, bør du derfor være helt sikker på at du klarer å betale tilbake lånet ved siden av de vanlige utgiftene dine. Du får en oversikt over kostnader knyttet til lånet sammen med tilbudet.

Lån med eller uten sikkerhet

At forbrukslån er uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å tilby banken pant i bytte mot å låne pengene. Dersom du for eksempel søker om et boliglån, må du skrive under på en panteavtale som gir banken rett til å ta pant i eiendommen. Dette skjer bare ved mislighold av lånet, altså at låntakeren ikke betaler det han eller hun skylder.

Når lånet er uten sikkerhet, finnes det ingen slik panteavtale. Dermed tar banken eller långiveren på seg en større risiko, og for å gjøre opp for dette settes det en høyere risikopremie på lånet.

Dette er årsaken til at renten på forbrukslån gjerne er høyere enn renten på boliglån. Til gjengjeld har forbrukslån en løpetid på opptil 5 år, mens et boliglån kan ha så mye som 30 års løpetid. Et refinansieringslån kan løpe i opptil 15 år.

Les mer: Alt om lån

Få innvilget lån uten sikkerhet

Forskjellige långivere stiller litt ulike krav til låntakeren for å innvilge lånet. Det kan for eksempel dreie seg om:

  • Alder
  • Inntekt
  • Bosted

Nøyaktig hvilke krav banken eller långiveren stiller kan variere, og derfor er det så viktig å sammenligne ulike tilbydere. Du kan nemlig bli vurdert forskjellig avhengig av hvem som behandler søknaden din.

Er du bekymret for at du ikke skal få innvilget lånet kan du velge å søke sammen med en medlåntaker. Samlet vil dere være mer attraktive i bankens øyne, slik at dere har mulighet til å få bedre betingelser på lånet. Medlåntakeren kan for eksempel være partneren din, et familiemedlem eller en god venn.

Søke om forbrukslån på nett

Den teknologiske utviklingen har åpnet for mange smarte, digitale løsninger som gjør hverdagen enklere for folk flest. Med nettbaserte forbrukslån er det for eksempel mye lettere å få oversikt over hvilke forbrukslån som finnes på markedet.

Individuelle långivere kan noen ganger være mer fleksible enn store banker, og takket være internett har det aldri vært enklere å sammenligne ulike tilbydere. Det er viktig å sammenligne fordi renten kan variere fra bank til bank, og de fleste er naturlig nok ute etter det aller billigste forbrukslån.

De fleste banker og långivere tilbyr elektroniske søknader på nett, hvor man logger inn med BankID. Det er derfor helt trygt å søke om forbrukslån på nett.

Forbrukslån på dagen

Livet kan ikke alltid planlegges, og noen ganger skjer det ting som gjør at man trenger ekstra kapital i en periode. Hvis du ikke har sparepenger på konto kan et forbrukslån bli løsningen.

Har du behov for et forbrukslån på dagen bør du søke på nett og gjerne via en låneagent. Da vil de som skal behandle søknaden motta den med det samme slik at prosessen går så raskt som mulig. Du kan ikke regne med å få utbetalt pengene på dagen, men du kan regne med at søknaden blir behandlet med det samme.

Vanligvis får man svar på søknaden i løpet av noen timer. Da får du også vite om du har fått innvilget hele lånet, og hvilken effektiv rente du får. Renten og gebyrene bestemmes av hver enkelte bank, og igjen er det lurt å sammenligne hvis du er ute etter det billigste forbrukslånet.

Hva gjør en låneagent?

Låneagenter hjelper låntakere med å finne de beste tilbudene på lån på et gitt tidspunkt. Kunden sender inn søknaden om lån uten sikkerhet via låneagentens hjemmeside, og søknaden blir dermed sendt videre til låneagentens samarbeidspartnere. Disse er normalt sett et knippe store og små banker og långivere.

Fordelen er at flere banker og långiverne må konkurrere om å få den samme kunden, i stedet for det motsatte. Dermed har kunden et bedre utgangspunkt for å få et godt tilbud. Det er låneagentens jobb å sammenligne alle tilbudene som kommer i retur, og presentere det aller beste tilbudet for kunden.

I Norge er det kostnadsfritt for kunder å benytte seg av låneagenter. I tillegg er det uforpliktende å søke. Får du ikke et tilbud som er godt nok, er det derfor bare å si nei takk. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med dette.

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media