Bedriftslån

Skal du starte egen bedrift? Et bedriftslån kan være en bra måte å finansierer oppstarten på. Her går vi igjennom de vanligste typene av bedriftslån og hva du bør tenke på når du søker firmalån.

Et bedriftslån kan lånes med eller uten sikkerhet i firmaet. For å søke firmalån må bedriften være registrert i Brønnøysundregisteret.

 • Zmarta Bedriftslån
  Lånebeløp

  50 000 - 2 000 000 kr

  Rente fra

  10.07%

  Aldersgrense

  18 år

  Godtar betalingsanmerkning

  Nei

  Flere långivere
  Raskt og enkelt
  Kostnadsfritt
  Godtar betalingsanmerkninger:
  Nei
  Min-/maks låneperiode:
  1-20 år
  Søk med BankID:
  Ja
  Utbetaling:
  Etableringsavgift:
  0 kr
  Termingebyr:
  0 kr
  Eff. rente 14,56 %, 100 000 kr o/1 år, kostnad 13 668 kr, totalt 113 668 kr.

Hva er et bedriftslån?

Et bedriftslån kan brukes til alt fra å investere i nye maskiner til å finansiere en oppstart av en ny bedrift. Bedriftslån har ofte en lengre nedbetalingstid enn personlige lån, og renten er vanligvis høyere.

Bedriftslån er en populær type finansiering blant norske bedrifter. Ifølge Finans Norge ble det utbetalt bedriftslån på over 200 milliarder kroner i 2018.

Fordeler med bedriftslån

 • Et bedriftslån kan hjelpe deg å sette drømmen om egen bedrift ut i virkelighet.
 • Bedriftslån kan gjøre det mulig å investere i ny teknikk og dermed  være med på å øke inntektene dine, og bedriftens verdi.

Ulemper med bedriftslån

 • Når du tar et bedriftslån, tar du på deg en stor økonomisk byrde. Du må være klar over at dette er et lån som må betales tilbake.
 • Tar du et lån der bedriften står som pant og du får betalingsproblemer så kan dette i ytterst fall føre til at du mister bedriften din.
quote
Flere valg
Det finnes bedriftslån med eller uten sikkerhet i bedriften.

Kriterier for å få et bedriftslån

Du må ha et firma som er registrert i Norge. Bedriften kan være registrert som enkeltmannsforetak, aksjerselskap eller en annen foretaksform. Du må også være over 18 år og du må ikke ha betalingsanmerkninger. Mange lånegivere krever at firmaet skal ha vært aktivt i minst 6 måneder.

Bedriftslån – forskjellige typer lån til bedrift

Det er mange forskjellige typer av bedriftslån, og det er viktig å velge det lånet som er best for din bedrift. Du bør sammenligne forskjellige lånetyper før du tar opp et lån, og sørg for at du forstår alle vilkårene.

Bedriftslån med sikkerhet i firma

Du kan søke bedriftslån med sikkerhet i bedriften. Da tar banken ofte pant i varelager eller i maskinpark. Dette forutsetter ofte at firmaet har en stabil økonomi og inntekt.

Bedriftslån uten sikkerhet

Når du søker bedriftslån uten sikkerhet tar du opp et forbrukslån for å finansiere bedriften. Dette kan være en bra løsning ved oppstart av mindre firma og enkeltmannsforetak. Tenk på at rentene på et lån uten sikkerhet ofte er høyere enn et tradisjonelt bedriftslån.

Fordeler med bedriftslån uten sikkerhet:

 • Du kan bruke pengene på det du vil
 • Du slipper å stille sikkerhet i firmaet ditt

Før du søker bedriftslån

På AltInn kan du se en oversikt over offentlige støtteordninger for deg som skal starte og drive bedrift. Vårt tips er å sjekke ut disse før du søker om firmalån. Jo flere støtteordninger du kan bruke, jo mindre behøver du låne til din bedrift.

3 tips for å få bedriftslån

 1. Gjør en vurdering av hvor mye du trenger å låne – og hvor mye du kan betale tilbake hver måned. Lån aldri mer penger en du behøver.
 2. Sett opp en forretningsplan som viser at du har tenkt gjennom hvordan du skal bruke pengene. Dette øker sjansen for at banken er villig til å gi deg et lån.
 3. Sørg for at din personlige kredittscore er bra – dette viser banken at du er en ansvarlig låntaker.

Søk lån til bedrift via en lånemegler

Når du søker bedriftslån er det viktig å sammenligne vilkår og renter hos flere. For å underlette låneprosessen kan du bruke en lånemegler for bedriftslån. Da sender du inne en søknad og lånemegleren sender denne videre til sine partnere. Du velger det bedriftslånet som passer deg best.