Hva er et grønt billån?

Norge i topp når det gjelder antall elbiler

Gunstig finansiering og lave gebyrer har gjort at stadig flere nordmenn velger å gå til innkjøp av elbil når bilen skal byttes. Stadig flere elbiler fra merker som Mercedes, Tesla, Audi med flere har gjort at markedet for elbiler har eksplodert de siste årene. Myndighetenes mål er at alle nye biler solgt etter 2025 skal være nullutslippsbiler.

For å støtte overganger til miljøvennlig transportmiddel tilbyr mange långivere gunstigere vilkår på billån til elbiler.

Hva er grønt billån?

Grønt billån er et billån til miljøvennlig bil som har spesielt gunstige lånevilkår. Kravet fra banken er et pengene går til kjøp av en miljøvennlig bil som oppfyller visse noen kriterier. Målet med grønt billån er å få flere til å velge miljøvennlige biler og bidra til at regjeringen når sine klima politiske mål.

Kriterier for å få søke et grønt billån

  • Bilen må ha utslipp mindre enn 120g/km (Dette gjelder bensinbiler, dieselbil med filter og  hybridbiler).
  • Du kan søke grønt billån til alle rene Elbiler.
  • Grønt billån går å søke til Etanolbil E85.
  • Skal du kjøpe en natur- og biogass bil kan du som oftest søke grønt billån.

Hvordan finne beste grønne billån?

Som med alle lån så gjelder det å skaffe seg oversikt over hvilke aktører som tilbyr grønt billån og sammenligne disse for å finne det billigste grønne billånet på markedet. Finner du to aktører med samme vilkår kan du forsøke å forhandle ned prisen. Dette kan du gjøre selv, men det er ofte mer effektivt å bruke en lånemegler som sender søknaden din til flere banker og tar fram det beste tilbudet til deg. Dette sikrer dette deg de beste markedsmessige vilkårene og sparer deg for masse tid.

Hvem tilbyr grønne billån?

Det er mange aktører som tilbyr miljøvennlige billån- Både S’banken, NAF, Santander Consumer Bank og DNB har denne typen finansiering. Du kan også søke om grønt billån via lånemeglere som Lendo.