Boliglån uten egenkapital

Hvor mye egenkapital må man ha?

Når du søker boliglån så må du i de aller fleste tilfeller stille med 15% egenkapital. Denne egenkapitalen kan du spare opp på forhånd eller finansiere på andre måter. For et boliglån på 3,5 millioner kroner krever banken en egenkapital på 525.000 kroner. Utover dette tilkommer avgifter som er knyttet til dokumenter osv.

Er du ung førstegangskjøper?

Er du førstegangskjøpere kan du være heldig å havne bankenes i fleksibilitet kvote. De fleste banker har muligheten å gi et topplån for unge om du er under 34 år .

Om du får nei hos vanlige banker og ikke har andre muligheter så kan du prøve å søke et startlån – dette er et spesial lån som gis til barnefamilier, funksjonshemmede og eldre. Du kan lese mer om startlån hos husbanken.

 

Slik kan du få boliglån uten egenkapital

  1. Søk lån sammen med noen
    Når du søker lån alene er du mer sårbar økonomisk sett. Å søke med medlånetaker gir ofte gir høyere lånebeløp, samt at egenkapital blir delt på to. Har du problem med å få sammen egenkapitalen så kan du vurdere å søke lån sammen andre
  2. Søk boliglån med kausjonist
    Om du har familie som kan stille som kausjonist med sikkerhet i bolig så kan dette være et alternativ om du ikke har egenkapital nok. Realkausjon er den vanligste formen og da tar banken pant i huset eller annen eiendom som hytte eller sommerhus. Kausjonisten tar en stor risiko og det et er et stort ansvar for deg å sørge for at du kan betale tilbake lånet så du ikke setter andre mennesker i økonomisk knipe.
  3. Kan du ta et privat lån?
    Har du foreldre som kan hjelpe deg med forskudd på arv – eller kanskje låne deg pengene i et privat lån? Mange bruker denne løsningen når de skal samle sammen penger til egenkapital. Med denne løsningen kan du få hjelp av familien og du unngår samtidig å sette dine foreldres hus som pant.

 

Se forskjellige muligheter for å låne penger her!