5 effektive tips for håndtering av forbruksgjeld

Mange får kredittgjeld under sommeren

Sommeren går mot slutten, og mange har lånt penger, tatt opp forbrukslån eller brukt kredittkortet under ferien. 

Selv om de siste tall fra Gjeldsregisteret viser at den samlede usikrede forbruksgjelden holdt seg uforandret fra juni til juli så har bruken av kredittkort holdt seg på et stabilt høyt nivå i juli.

Det er mange som bruker kort som betalingsmiddel på ferien og spørsmålet er nå om det finnes nok penger til å betale ned kredittkortfakturaen før lånet blir rentebærende. Det er viktig å betale ned kortets faktura før rentene begynner å tikke for å unngå å havne i lånefellen. Selv med det billigste kredittkort så låner du i praksis penger som må tilbakebetales, ofte til høye rentesatser.

Unngå å havne i en ond sirkel

Har du mye forbruksgjeld så er det viktig å ta grep for å unngå å havne i en ond sirkel med økende gjeld. Her er 5 tips for å få økonomisk kontroll og håndtere økonomien om du har mange smålån, sms lån og kredittkortgjeld så du kan legge grunnlaget for en trygg økonomisk fremtid.

Tips for håndtering av forbruksgjeld:

  • Samle forbruksgjeld om du har flere lån: Ved å samle lån og kredittkortgjeld i et nytt lån med lavere rente kan du spare penger og få bedre oversikt. Du kan samle lån i et nytt forbrukslån eller et lån med sikkerhet.
  • Betal innen den rentefrie perioden er over: Å utnytte den rentefrie perioden på kortet kan være smart: – men bare om du kan betale i tid. Å vente til etter at den rentefrie perioden er over, gir deg dyre rentekostnader og da kan det faktisk være billigere med et forbrukslån.
  • Betal alltid mer enn minimumsbeløpet: Om du ikke kan betale hele summen på kredittkortfakturaen så betal alltid ned mer enn det påkrevde minimumsbeløpet. Denne fremskynder nedbetalingen av gjelden din og sparer deg penger på renter over tid.
  • Unngå å ta nye lån og innfør en pause for kortbruk: Hvis du sliter med å håndtere kredittkortgjeld, stans midlertidig bruk av kortet. Fokuser på å betale ned eksisterende gjeld med de midlene du har tilgjengelig. Tenk på at et rentebærende kort ofte er dyrere enn et forbrukslån. Unngå å ta nye lån om det ikke er med mål å refinasiere.
  • Vurder refinansiering: Hvis du sliter med betydelig kredittgjeld, kan en løsning være å refinansiere kredittkort. Vurder å samle kredittkortgjelden din i et større forbrukslån eller se om du har mulighet å refinansiere med sikkerhet i bolig som kan gi lavere rente.

 

Les ogsåSlik forbedrer du din kredittverdighet