Den ultimate guiden til Black Week

Mestre salgsjungelen under Black Week som en pro

Årets største salgsdager er rett rundt hjørnet, nemlig Black Week, Black Friday og Cybermonday. Fulgt av romjulssalget som også er en storfavoritt blant nordmenn. Siste årene har det praktisk talt blitt en tradisjon å runde av året med dundrende salgsdager på rekke og rad. Fantastiske tilbud i både nettbutikker og fysiske butikker som lokker kan bli både overveldende og slitsomt for lommeboken i lengden, om du ikke planlegger rett.

Slik finner du billigste forbrukslån

Handle smart – Spar penger

Under rådende tider med inflasjon og økte priser på forbruksvarer er det viktig å jakte alle tilbud man kan få. Handler du smart kan du spare masse penger ved å kjøpe varer til de beste rabattene og laveste prisene.  Samtidig er det også viktig å være oppmerksom på falske prisøkninger så du ikke blir lurt. Vi hjelper deg få økonomien til å rekke til og få mest mulig ut av årets største salgsdager.

Trangere økonomi krever smartere konsumenter

Vanskeligere økonomiske tider og strammere budsjetter betyr at du som konsument må tenkte smartere og planlegge bedre for å skape rom i økonomien. Mange nordmenn tenker taktisk og kjøper billigere julegaver på Black Week og Cyber Monday når det er elleville kampanjer og store rabatter. Heldigvis har det aldri vært enklere å være en smart konsument. Følg våre topp tips og andre smarte triks for å gjøre de beste kuppene under salgsdagene, uten å bli helt blakk til nyår.

Tips og triks til Black Week

  1. Planlegg en shoppingliste og hold deg til den. Handle smart, skriv en innkjøpsliste og hold deg til denne. Det er lett å bli blendet av alle fantastiske tilbud under Black Week, og man ender fort opp med å kjøpe mer enn nødvendig. Derfor er det lurt å planlegge dine kommende innkjøp, så du vet akkurat hva du skal kjøpe av forbruksvarer, elektronikk og julegaver. Bruk listen som en roadmap og gjør målrettede kjøp. Kjøp dine varer under salgsdagene, i stedet for å kjøpe samme varer til fullpris senere.
  2. Sjekk alltid prisutviklingen og sett prisvarsel. Prisjakt og Prisguiden er verktøyene som setter deg i førersete på Black Week. Se prishistorikken på varer du skal kjøpe. Få informasjon om når den hadde laveste pris og sett prisvarsel på varen, så får du beskjed når den settes ned i pris igjen. Du kan også se om den har hatt en prisøkning rett før Black Week. Bruk disse sammenligningstjenestene for å forsikre deg om at du virkelig kjøper varene til bra rabatterte tilbud, og ikke blir lurt av falske prissenkninger rett før Black Week, noe som dessverre forekommer hvert år.
  3. Se om det finns tilgjengelige rabattkoder eller gode kampanjetilbud. Gjør det til en vane og se etter rabattkoder og kampanjetilbud på rabattsider for å få ytterligere rabatt, før du spiker kjøpet. Spesielt under årets største salgsdager slåss butikkene om din fulle oppmerksomhet og du kan finne rabattkoder og kampanjer på de fleste varegrupper.
  4. Registrer deg for VIP tilgang til Black Week. Hva er bedre enn Black Week? Å være blant de første til å få beste tilbud på Black Week! Registrer deg for å få forhåndstilgang til Black Week. Så er du sikker på at du får fatt i produktene du vil ha når salget er i gang.
  5. Kjøp produktet MEN vent med å åpne det. Kjøp produktet når du har forsikret deg om at det er bra tilbud og reell prissenkning, ikke lureri. Behold om mulig varene uåpnet, så du ikke finner samme produkt til bedre tilbud hos andre.Uåpnet vare kan leveres tilbake for å kjøpe varen til beste rabatterte pris. Du har alltid angrerett når du handler på nettet, fysiskte butikker har også ofte noen form for angrerett, dobbelt sjekk hva som gjelder i butikken du skal handle i.

Billige forbrukslån kan redde storshoppingen på Black Week

Ønskelista kan være lang og økonomien rekker ikke alltid når man vil handle julegaver, unne seg selv noe og dekke kommende utgifter under juletider. Samtidig vet du, at du kan spare tusenlapper ved å handle under salgsdagene. Dette paradokset kan løses ved å ta opp billige forbrukslån for å finansiere kjøp under Black Week og Cyber Monday. Mange ser muligheten til å ta et forbrukslån som en stor hjelp under salgsdagene. Dette er både smart og lønnsomt om du betaler ned forbrukslånet i tid, litt hver måned.

Flere ser fordeler med forbrukslån

Yngre viser større vilje til å ta forbrukslån for å gjennomføre sine kjøp under salgsdager, men flere begynner å få øynene opp for denne muligheten nå når salgsdagene triller inn på rekke og rad. Det er mye penger å spare på å kjøpe julegaver og andre forbruksvarer under salgsdagene om du følger vår ultimate guide. Finn billigste forbrukslån her og underlett for økonomien og lommeboken under Black Week og Cyber Monday.

Økonomisk usikkerhet gir strammere budsjetter

Høyere inflasjon og renter samt undersøkelser fra Opinion og Virke støtter opp om endrede konsumentvaner. Folk ønsker å bruke mindre penger på julehandelen og spare mer penger for å ha en buffer under vanskeligere økonomiske tider. Dette hindrer ikke november netthandelen fra å være på sitt beste noensinne.

Novembers netthandel forventes slå alle rekord

Til tross for forventet nedgang i butikkomsetning, med støttende tall fra Opinion som viser at nordmenn ønsker minske julehandelen med 42%, anslår Virke at nordmenn kommer til å handle varer for rundt 11,3 milliarder kroner på nett i november å slå ny rekord. Dette er en økning med 3,9% sammenlignet med november 2021, og dobbelt så mye som nordmenn handlet for i november 2019.

 

Black Friday kom til Norge i 2010, og har siden da økt i omfang hvert år og står for den største enkeltstående handelsdagen i året. Ifjord kjøpte Nordmenn mest elektronikk under Black Week, alt fra hodetelefoner, gamingprodukter, Tv’er, smartklokker, mobiler til elektriske produkter for hus og kjøkken.