Forbrukslånkalkulator - beregn månedlige kostnader 🧮

En forbrukslånkalkulator gir deg oversikt over hvor mye du kan forvente å betale i måneden, og er et unikt verktøy som viser deg det beste tilbudet for deg. Bruk kalkulatoren for å sammenligne lån, og for å se hvor mye du kan spare

Oppdatert 11.5.2022

Hvordan fungerer forbrukslån kalkulatoren? Skal du søke om forbrukslån, men er usikker på hva du kan forvente å betale i måneden, kan en lånekalkulator gi deg et prisoverslag. Det betyr at kalkulatoren gir deg eksempler på hva lånet kan koste deg, men ikke nødvendigvis eksakt beløp.

Som oftest kan du stille en forbrukslån kalkulator inn etter:

  • Lånebeløp
  • Ønsket nedbetalingstid

Hva lånet faktisk kommer til å koste kan man ikke si noe om før du har mottatt et lånetilbud, da alle lånesøknader vurderes individuelt av banken eller långiveren.

Velg ønsket lånebeløp:

kr
5 000 kr 600 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Forbrukslån kalkulator - beregn månedlige kostnader
Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Hvordan bestemmes den individuelle renten på lånet?

Den individuelle renten er den samme som den nominelle renten, og bestemmes av banken eller långiveren. Når du søker om å ta opp et forbrukslån, vil banken eller långiveren blant annet se på:

  • Din økonomiske situasjon
  • Alder
  • Betalingshistorikk
  • Personlige opplysninger

Dersom banken eller långiveren finner ut at det innebærer en lav risiko å innvilge et lån til deg, vil du få tilbud om en lav rente. Dersom det innebærer en middels eller høy risiko, vil du få en høyere rente. Dette er grunnen til at man ikke kan si noe om hva lånet koster før du har mottatt et lånetilbud.

Hva er effektiv rente?

Har du noen gang lagt merke til at lånetilbudet kommer med to ulike renter? Den nominelle renten har vi allerede pratet om - men tilbudet kommer også med en effektiv rente. Dette er den renten som inkluderer grunnrenten, eller den individuelle renten, med alle lånets kostnader.

Lånekostnadene kan være fakturagebyr, månedsgebyr, renters-renter, også videre. Den effektive renten forteller deg med andre ord hva lånet faktisk kommer til å koste.

Skal du sjekke månedlige kostnader med en forbrukslånkalkulator er det derfor viktig at du passer på at den beregner kostnadene ut fra den effektive renten.

Hvordan finne det beste forbrukslånet med en forbrukslån kalkulator?

Du kan finne det beste forbrukslånet for deg ved å undersøke lånemarkedet. Undersøk for eksempel selv ved hjelp av en forbrukslån kalkulator for å se hvor mye du faktisk kan spare.

For å finne det beste lånetilbudet bør du vurdere faktorer som rente og totale kostnader, og du bør sammenligne flere tilbud fra forskjellige banker og långivere. Dette kan du for eksempel gjøre gjennom en låneformidlingstjeneste, som en finansagent.

Prøv en forbrukslånkalkulator for å finne ut hva lånet vil koste deg

Sammenlign tilbud fra flere banker med vår forbrukslån kalkulator

Du kan spare tusenlapper på å sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig. Ved å søke forbrukslån gjennom en av fåre samarbeidspartnere, vil søknaden din videresendes til flere lånetilbydere samtidig.

Alle våre samarbeidspartnere tilbyr en helt trygg, uforpliktende og kostnadsfri sammenligningstjeneste der du kan finne det beste lånetilbudet for deg. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en elektronisk lånesøknad.

Gjennom å bruke en forbrukslån kalkulator kan se hvor mye du kan spare i måneden. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og sjekk hvor mye du kan spare i måneden. Du kan også teste ut ulike rentenivåer for å få en mest mulig realistisk oversikt over hva du kan forvente deg.

Kalkulator for forbrukslån - spørsmål og svar

Hva er forbrukslån?

Med et forbrukslån trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere. Forbrukslån kalles også lån uten sikkerhet.

Hva er en forbrukslånkalkulator?

En forbrukslånkalkulator, eller lånekalkulator, er et verktøy som gir deg oversikt over alle kostnader knyttet til et lån. De fleste banker og långivere tilbyr dette på sine hjemmesider. Ved å bruke en forbrukslån kalkulator kan du sjekke hvor mye du må betale i måneden.

Legg inn ønsket lånesum og nedbetalingstid, så viser kalkulatoren hva lånet vil koste deg per måned. Husk at kalkulatoren kun viser et estimat.

Hva er effektiv og nominell rente?

Alle lån kommer med en effektiv og en nominell rente. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer knyttet til lånet. Med andre ord er det den effektive renten som viser deg hva du ender opp med å betale per måned på lånet.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer litt fra bank til bank, men hos de fleste kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste bankene tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.