Lån på dagen finnes ikke. Det er et uttrykk for lån uten sikkerhet men ingen banker kan garantere at man får et lån på dagen.

Kanskje du har hørt begrep som “smålån på dagen”, “forbrukslån på dagen” og “SMS-lån på dagen” Slike tilbud ga raske utbetalinger, men krevde gjerne like raske svar. De oppfordret til forhastede beslutninger. Derfor er ikke lån på dagen lov. Lån er en viktig avgjørelse, og man trenger tid til å tenke seg om. Når du søker lån gjennomføres det en kredittsjekk – så å få et lån på dagen kan være optimistisk. Har du behov for ekstra penger, er det mulig å søke lån og få raskt svar. Gjennom elektroniske tjenester har det aldri vært enklere å få svar på en lånesøknad.

Oppdatert 10.5.2021

Lån på dagen finnes altså ikke. Man kan riktignok få svar i løpet av noen virkedager. Da vil i så fall tilbudet være uforpliktende og gyldig i 30 dager. Her er det snakk om et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, som har kortere behandlingstid enn for eksempel boliglån eller andre lån med sikkerhet.

Les mer: Lån uten sikkerhet

Velg ønsket lånebeløp:

kr
1 000 kr 150 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Lån på dagen finnes ikke, men her finner du en oversikt over lån med rask utbetaling
Espen Flaa Nilsen | 22. apr 2021

Hva er lån uten sikkerhet?

Et forbrukslån er det samme som et lån uten sikkerhet. I motsetning til billån eller boliglån, behøver du ikke stille med sikkerhet i bil, bolig eller annen formue. Dette innebærer at behandlingstiden på forbrukslån er noe kortere enn lån med sikkerhet, og at du derfor kan forvente både svar og eventuell utbetaling kort tid etter du har søkt og signert.

Du behøver ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du trenger forbrukslånet, og du kan bruke det på akkurat det du ønsker. Noen velger å søke lån uten sikkerhet fordi de skal pusse opp, mens andre ønsker å benytte lånet til å finansiere drømmeferien.

Du kan søke både om større og mindre beløp, og maksbeløp hos de fleste banker og långivere er 600.000 kroner.

Hva er nominell og effektiv rente?

Lån på dagen, eller forbrukslån, kommer ofte med en høyere rente enn lån med sikkerhet. Dette skyldes at lån uten sikkerhet innebærer en høyere risiko for banken. For å ta igjen for eventuelle tap, må banken å innvilge lån uten sikkerhet med en noe høyere rente.

Alle lånetilbud inneholder to ulike typer renter: Den nominelle og den effektive renten. Den nominelle renten er det samme som grunnrenten på lånet, og vurderes individuelt av banken. Det vil si at banken ser på opplysninger som for eksempel inntekt, gjeld, alder og betalingshistorikk.

Den effektive renten er grunnrenten pluss alle lånets kostnader. Det er denne som forteller deg hva lånet totalt vil koste deg, og det er også denne du bør se etter når du får et lånetilbud.

Søk lån på dagen gjennom digitale søknader

Hva bør du se etter i et lånetilbud?

Har du behov for penger nå, og derfor søker etter lån på dagen, er det likevel viktig at du ikke tar det “første og beste” tilbudet. Dette er fordi du kan spare tusenlapper på å velge rett lånetilbud for deg og dine behov.

Ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker, kan du finne det tilbudet som passer deg best. Når du skal vurdere om et lånetilbud er bra nok bør du blant annet se etter:

  • Nedbetalingstid
  • Den effektive og nominelle renten
  • Alle lånets kostnader
  • Om långiveren er en seriøs og trygg tilbyder
  • Alle lånets vilkår og betingelser

Tilbudet med den lave renten er ikke nødvendigvis alltid det beste tilbudet.

Slik kan du effektivt sammenligne lånetilbud

Skal du finne det beste lånetilbudet for deg og dine behov, anbefaler vi at du søker lån gjennom en sammenligningstjeneste. Her kan du sammenlige ulike tilbydere av sms lån, smålån på dagen og forbrukslån på dagen.

En finansagent som videresender din søknad til flere banker og långivere samtidig. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut en søknad - Så fikser låneagenten resten.

Tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende, og selvfølgelig helt trygg å bruke. Tjenesten er regulert etter Finanstilsynets retningslinjer.

Spørsmål og svar om lån

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er lån på dagen?

Begrepet “lån på dagen” refererte til et lån man fikk raskt, gjerne samme samme eller neste virkedag. Lån på dagen eller låne penger på dagen finnes ikke. Det ville uansett vært vanskelig med lån på dagen, da du må sende inn dokumentasjon og signere låneavtalen før pengene utbetales. Søker du lån gjennom Axo Finans, får du svar i løpet av få virkedager.

Hvilken rente får jeg på låne?

Hvilken rente du får på lånet bestemmes individuelt og baseres på din økonomiske situasjon og betalingsevne. Du får derfor ikke vite hva renten blir før bankene har behandlet søknaden din.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Det varierer men hos de fleste banken kan du får lån opptil 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Dette varierer med de fleste banker tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.